Kako se približava izlazak potpuno nove 2D Mario igre, Nintendo je priredio kratak Direct gde su pokazali nove mehanike. Uglavnom je sve ono što smo očekivali. Imaćete glavnu HUB tablu sa koje će te ulaziti na nivoe, imaćete nove power up-ove, nova Wonder mehanika (koju smo već videli na prošlom Nintendo Direct-u) itd. Bilo je tu i par inovacija kao što je skupljanje bedževa sa kojima dobije unikatan power-up koji vam može pomoći na težim nivoima.

MEĐUTIM

Ono što sigurno niko nije očekivao su 👩‍💻 online funkcije 👨‍💻.

NE, ne možete da igrate sa prijateljima online (ipak je ovo Nintendo igra…) ALI možete da ih vidite kako igraju, i to čak uživo.

Ako ste konektovani na internet dok igrate Super Mario Bros. Wonder, imate mogućnost da vidite duhove drugih igrača koji istovremeno igraju nivoe kao i vi (da, baš kao u Dark Souls igrama). Iako ne možete da napadnete njihove svetove niti da im ostavite lažnu poruku da se blago nalazi ako skoče niz liticu , ima par dobrih fazona zbog koje vredi da uključite ovaj online mod.

  • Pre svega, ako padnete niz provaliju ili vas dokrajči neprijatelj tokom nivoa, vi se pretvarate u mehur. Dok ste u mehuru, potrebno je samo da pipnete drugog igrača (njihovog duha) kako bi ste se oživeli… kao da igrate zajedno local co-op. Možda taj igrač neće ni znati da vas je oživeo ali kad je već tu, što ga ne bi iskoristili?
  • Druga zanimljiva mehanika je da, ako dođete do neke zeznute platforme, možete da ostavite mali natpis koji drugi igrači mogu da iskoriste kako bi se baš tu oživeli. Naravno, i vi slobodno možete da koristite tuđe natpise. Ne samo da će te učiniti nekome dobro delo, nego možete čak da dobijete i 👍 LAJKOVE 👍 (kao u Death Stranding) ako drugi igrači punu budu koristili ovu tablu.
  • Možete direktno poslati drugim igračima power up. Nismo još sigurni da li drugi igrač treba da pristane na ovo (pretpostavljamo da ne mora) ali ako stojite pored nekčijeg duha, možete dobiti dodatni power-up.
  • I na samom kraju, možete napraviti sobe za vaše prijatelje duhove gde možete da im šaljete emoji-je, da poredite time-trials i da se trkate. I dalje ne igrate istovremeno ali, što da ne…

Iako bismo preferirali da je Nintendo jednostavno dodao pravi ONLINE CO-OP, ovaj semi-online mod je odlična mehanika i drago nam je da se Nintendo ugledao na druge igre (mada nismo baš očekivali da će se ugledati na GIT GUD žanr 😄). Novi igrači mogu da dobiju pomoć a iskusniji mogu da dobiju 👍 LAJKOVE 👍 i da uživaju u pomisli da su nekome, na drugom kraju sveta, pomogli da pređe težak nivo.

Dragi Nintendo, u sledećoj Mario igri zahtevamo Bonefires umesto zastavica😜