E3 2021 je proširio svoju listu izdavača koji će prisustvovati ovogodišnjem događaju u digitalnoj formi. Na osnovu informacija koje je objavio ESA Square Enix, Bandai Namco, Sega, XSEED i Gearbox su potvrdili svoje prisustvo na ovogodišnjem E3 sajmu. Ovim bi se na spisku pridružili već poznatim izdavačima kao što su Nintendo, Xbox, Capcom, Take-Two Interactive, Warner Bros. Games i Koch Media koji su već potvrdili svoje prisustvo na ovogodišnnjem virtuelnom događaju.

Square Enix i Bandai Namco u svojim redovima poseduju naslove kao što su Final Fantasy XVI, Forspoken i Elden Ring, međutim i dalje nije poznato da li će išta od ovoga biti tada prikazano. Sporadično se na internetu provlače pojedine informacije u proteklih nekoliko meseci, što bi značilo da postoji mogućnost da na ovogodišnjem E3-u dobijemo malo više informacija za ovaj naslov.

Što se Final Fantasy XVI tiče, previše je rano da se prikaže bilo šta. Smatram da će novi detalji vezani za ovo ostvarenje pre biti prikazani na nekom od narednih State of Play događajima. Sa druge strane, Square Enix je već objavio nekoliko naslova, a do kraja godine očekujemo jos i SaGa Frontier Remastered, Nier Reincarnation i NEO: The World Ends With You.

Ovogodišnji E3 će se održati u periodu od 12. do 15. juna, a po dobrom starom običaju Sony će i ovog puta zaobići ovaj događaj u širokom luku.