Za razliku od svih ovogodišnjih ekskluzivnih PlayStation 4 hitova koje je napravio sam Sony (Shadow of the Colossus, God of War i Detroit: Become Human), Marvelov Spider-Man će ipak obradovati fanove željne novih izazova nakon osvajanja platinum trofeja sa dodatnim DLC ekspanzijama.

Studio Insomniac Games u kojem se razvija ova igra je najavio da su fanovima spremili tri DLC paketa (“The Heist“, “Turf Wars” i “Silver Lining“) koji će u sebi imati dodatni singleplayer sadržaj u nekoliko formi. Prvi paket “The Heist” će biti fokusiran na nekoliko misija gde će se pojaviti superherojka Black Cat, dodaće novu frakciju protivnika koji će se proširiti po New York-u, nove sporedne izazove, kao i tri nova Spidey odela (sa propratnim specijalnim moćima).

Za sada znamo da će svaki od ovih epizodnih DLC paketa koštati 10 dolara (ili $25 ako ih kupite zajedno unutar season pass-a koji nosi ime “The City That Never Sleeps“), a prvi od njih će stići na PSN tokom oktobra, oko mesec dana posle premijere igre. Svi ovi DLC-ovi su takođe deo specijalne (i skuplje) Digital Deluxe verzije igre koja se može kupiti na PSN-u.

Marvel’s Spider-Man stiže u prodaju 7. septembra na PlayStation 4 konzoli.