Na ovogodišnjem Gamescomu nas je ugostio i Ubisoft, gde smo iza zatvorenih vrata mogli da vidimo šta nam spremaju za nadolazeći period. Svima je poznato da njihov megahit Assassin’s Creed Odyssey izlazi za nešto više od mesec dana, a posle toga nas čeka sama poslastica, The Division 2. Iako nam je ostalo još pola godine do izlaska, Ubisoft polako hajpuje novinare sa pravim naslednikom jedne od najzanimljivijih igara iz 2016 godine.

Iza zatvorenih vrata smo mogli da vidimo gde i kako će se odvijati radnja The Division 2 igre. Svima je već poznato da će to biti Washington D.C. ali manje poznata činjenica je to da, ma koliko ovaj grad zvučao dosadno na papiru, on pruža najveću raznolikost od svih predloga koji su imali pre početka razvoja. Zanimljivo je da su još dva grada ušla u uži izbog New Orleans kao grad raznolikih kultura i duboke istorije, Seattle kao jedan od centra IT-a i razvoja tehnologije, i naravno tu je Washington, grad koji su na kraju izabrali. Kada malo bolje pogledamo razloge zbog čega je izbor pao baš na glavni grad Sjedinjenih Američkih Država, nekako je to bio i logičan izbor.

Pored toga što će grad biti 1:1 kopija u igri, manje poznata informacija, makar za nas, je to da je jako raznolik po pitanju okoliša, zona, vegetacije i svega ostalog. Washington je sagrađen na močvari, rastresitom tlu, te je to bilo pogodno za, hajde da nazovemo to blagi terraforming i ubacivanje svakakvih oblasti u gradu. Pored močvarnog dela, tu je i šuma, sa odličnom i prelepom vegetacijom, ubrani i moderni delovi grada, oblast sa starim građevinama koji je rezervisan za elitu Washingtona i naravno, oblast oko Bele Kuće.

Sama raznolikost je inspirisala razvojni tim da se pomeri od uobičajnog razvijanja igre kao što je bio to slučaj u prvom delu. Tamo smo imali uske ulice, divno dizajnirane objekte i naravno, sneg. Na svakoj ulici je taktički mogla da se ubaci bilo kakva bankina koja bi služila za zaklon, bolje rečeno opravdavala glavnu mehaniku igre, cover shooting. Ovde to nije slučaj. Na početku je bilo izazovno napraviti igru koja će imati toliko otvorenih delova, bez zaklona, jer se udaljavaju od glavne mehanike ovog naslova, ali na kraju su ipak shvatili da je to prednost. Ne samo da će to navoditi igrače da drugačije razmišljaju i postavljaju se, već će Teamplay biti u glavnoj ulozi. Support, suppressing fire, unapred planirano kretanje u nekim oblastima će sada biti krucijalno, pogotovo ispred i u oblasti Bele Kuće. Sve to otvara totalno novu dimenziju gameplay mehanike u ovom nadolazećem naslovu. Ne samo da će igra zbog ovoga biti izazovnija, nego će vas naterati da igrate kao pravi tim, komunicirate i razmišljate o svakom sledećem potezu.

Sa novim trailerom, igra izgleda i više nego zanimljivo, a verujemo da je ovo Ubisoftu jako bitan naslov koji izlazi početkom sledeće godine. Iako marketing za ovu igru još uvek nije počeo, jedva čekamo da vidimo još neki pravi, sirovi gameplay snimak koji će nas samo još više nahajpovati do izlaska