U intervjuu sa grupom analitičara, jedan od glavnih šefova Sony korporacije CFO Hiroki Totoki je napomenuo da se trenutno ne vidi kraj velike potražnje za gaming hardverom, i da povećanje proizvodnje PlayStation 5 konzole (koja se prodaje u rekordnim količinama) verovatno neće olakšati situaciju na policama radnji ne samo ove godine, već i tokom 2022. godine.

Po njegovim rečima, proizvodnja konzole će biti povećana do maksimalnog nivoa koji je trenutno moguć na tržištu koje je pod velikim uticajem pandemije koronavirusa. Velike firme koje proizvode čipove koji se nalaze u PS5 konzoli nisu objavile kada očekuju olakšanje proizvodnje ili proširenje svojih kapaciteta. Postoje glasine da bi PS5 APU mogao biti prebačen sa 7nm proizvodnog procesa na malo bolji 6nm proces već tokom sledeće godine (što bi smanjilo potrošnju i grejanje konzole). Ovaj potez bi možda otvorio nove kapacitete za veću proizvodnju čipova jer se PS5 APU tada ne bi direktno takmičio za proizvodni prostor sa velikim brojem drugih 7nm proizvoda.

Sony je obavestio svoje deoničare da planiraju da od 1. aprila ove godine do 31. marta sledeće godine na tržište pošalju 14,8 miliona PlayStation konzola, što je opet malo više od trajektorije prodaje koju je PlayStation 4 imao odmah posle svoje premijere. PlaStation 4 je do sada uspeo da se proda u impresivnih 115,9 miliona kopija širom sveta.

Pored Sonija, Nintendo je takođe obavestio svoje deoničare da će prodaja novih Switch konzola biti ograničena proizvodnim limitima mnogih komponenti i komplikacija oko proizvodne logistike. Oni planiraju da do sledećeg Aprila prodaju preko 25 miliona ovih prenosnih konzola, a među njima će se najverovatnije naći i novi poboljšani Switch model koji bi trebao imati OLED ekran i jači APU čip za rendering igara.