Prošle jeseni milioni fanova Star Wars igara su dočekali vest da će legendarna RPG igra Knights of the Old Republic dobiti punokrvni rimejk za PC i PlayStation 5. Ali realnost razvoja video igara nije laka, i sada znamo da je ovaj projekat ušao u velike probleme koji su naterali izdavača igre da zaustave njen razvoj.

Novi insajderski izveštaj od finansijskog medija Bloomberg opisuje priču koju su mnoge igre doživele, ali retko kada posle početka marketinške kampanje. Razvojni tim iz studija Aspyr (koji je do sada bio poznat samo po portovanju tuđih igara na razne platforme) je napravio mali igrivi deo igre kojeg su predstavili svom izdavaču, koji nije bio oduševljen ni sa stanjem igre ni projektovanim planom kada će ova igra biti gotova. Shvativši da je tim zagrizao više nego što mogu da progutaju, izdavač je podelio otkaze direktorima igre i pauzirao projekat “u nedogled”.

Iako i dalje postoji šansa da će ova igra jednog dana ugledati svetlost dana, Bloomberg izveštaj navodi da se to verovatno neće desiti pre 2025. godine.