Veliki finansijski portal Bloomberg je objavio novi članak u kojem su opisali trenutno stanje u studiju Rockstar koji je u prethodnih par godina prošao kroz masivnu transformaciju. Prvenstveno zbog reputacije da razbija živote svojih developera sa preteranim radom i neprofesionalnim ponašanjem vođstva. Sada kada je rad unutar ovog ogromnog studija normalizovan i developeri najzad imaju pristup redovnom kreativnom procesu bez žurbe i preteranih radnih sati, Bloomberg je od svojih izvora čuo i koji su konkretni planovi za njihov sledeći ogromni projekat – Grand Theft Auto VI!

Nova GTA igra će biti modularno razvijana. Prvi paket će u sebi sadržati ogromnu igrivu zonu fokusiranu na Vice City (Rockstarova fiktivna verzija grada Majamija). Ovaj pristup razvoju igre će omogućiti developerima da naprave ambiciozni naslov koji će igračima ponuditi ogromnu gameplay zonu prepunu zanimljivih sporednih aktivnosti i raznolikosti nivoa, uz opciju da posle premijere brzo dodaju dodatne igrive zone smeštene dalje od centralnog grada. Priča će po prvi put biti fokusirana na glavnog ženskog lika, a kampanja će takođe pratiti i njenog partnera u svojevrsnoj adaptaciji popularnog kriminalnog dua Boni i Klajd.

Izdavač Take Two se nada da će ova velika igra biti završena pre kraja 2024. godine, ali Bloomberg javlja da članovi tima nisu pod pritiskom da isporuče materijal “na vreme” i lako se može desiti da će GTA VI izaći i dosta kasnije.