Iako i dalje neznamo tačan tajming izlaska i cenu dugo čekane PlayStation VR2 gaming platforme, maltene na svakih par meseci dobijamo redovne nove vesti koje čine ovaj VR sistem sve impresivnijim.

Ovaj put smo saznali kakva će biti podrška ove VR kacige unutar PS5 operativnog sistema.

  • Igrači koje stave ovu kacigu na glavu će imati opciju da pretvore spoljne tracking kamere u svojevrsni periskop, gde će lako moći da vide svoju sobu i ukućane oko sebe bez potrebe da skinu kacigu sa glave.
  • OS će takođe omogućiti igračima da lako skeniraju svoju sobu i označe kolika zona im je dostupna za igranje i kretanje, sa dinamičnim upozorenjem za igrača kada se on pribiližli ivicama selektovane bezbedne zone.
  • Igranje online će biti obogaćeno game streaming sistemom koji će obuhvatiti i snimak igrača. Zasebna PS5 kamera koja je stigla u prodaju zajedno sa ovom nextgen konzolom će moći da snima igrača dok on uživa u VR svetovima i streamuje svoj gameplay celom svetu preko platformi Twitch ili YouTube.
  • PlayStation VR2 će naravno moći da pušta i sve tradicionalne TV igre koje ne podržavaju VR modove uz pomoć Cinematic moda. Igrač će unutar VR kacige dobiti mogućnost da podesi veličinu virtuelnog TV ekrana u tri veličine, a podržani display modovi će čak i podržati igre koje rade u 120fps! Ova opcija je veoma pogodna za igrače koji nemaju moderne TV-ove sa 120fps modom, kojima su ukućani ugrabili TV i nedaju ga za bilo kakav gaming, ili čak ako igrač uopšte i nema TV na koji bi zakačio PS5 konzolu.

PlayStation je obećao da će PSVR2 na svojoj premijeri imati 20 impresivnih VR igara, od kojih za sada znamo samo za njih pet – puna VR kampanja za Resident Evil 8, za sada nepoznati VR mod za Resident Evil 4 rimejk, No Mans Sky, The Walking Dead: Saints and Sinners Retribution, i visokobudžetna avantura Horizon Call of the Mountain.