PlayStation, Lucasfilm Games i studio Aspyr su se udružili na projektu kojeg su milioni igrača širom sveta više od deceniju čekali – pun povratak staroj franšizi Knights of the Old Republic koja je početkom ovog veka pod vođstvom Bioware-a ostvarila neverovatni uspeh na PC-u i prvoj Xbox konzoli. Danas skoro dve decenije kasnije, KOTOR franšiza je ostala upamćena kao jedna od najboljih Star Wars projekata svih vremena, i deo SW univerzuma kojem fanovi i dalje žele da se vrate.

Nova igra će biti izdata u formi potpunog rimejka koji će zadržati priču, likove, atmosferu i mnoge druge elemente originala, ali će istovremeno modernizovati prezentaciju i igračima dati pristup novom akcionom gameplay-u. Po našem mišljenju, nedavno izdati Final Fantasy 7 Remake i Resident Evil 2 Remake mogu služiti kao odličan primer ovakve vrste rimejka.

Za sada nema naznaka kada bi Star Wars: Knights of the Old Republic Remake mogao stići u prodaju, ali što se distribucije tiče, ona će stići u prodaju prvo na PC-u i PlayStation 5 konzoli.