Igrači modernih igara su odavno postali svesni da 50GB limit od jednog dvoslojnog BluRay diska (na kojem se izdaju igre za PS4 i Xbox One) više ne predstavlja nikakvo ograničenje developerima koji ne prestaju sa pravljenjem novog content-a i pre i posle premijere igre. Dok se neke igre odlučuju na velike day1 zakrpe koje mogu biti teške i do nekoliko desetina gigabajta, najveći paketi za download se uglavnom dobijaju kod izlaska ambicioznih ekspanzija.

Destiny 2, veliki socijalni looter-shooter je u zadnjih par godina već uspeo da naraste na veličinu od 80-90GB, ali sa izlaskom nove ekspanzije Shadowkeep ove jeseni, instalacija ove igre će značajno porasti.

Naime, Bungie je potvrdio da će puna instalacija igre ovog novembra težiti čak 165 GB!!! Ovo znači da će i PC i igrači na konzolama morati dobro da se potrude da oslobode mesto na svojim hard diskovima, a naravno najviše problema će imati oni sa SSD hard diskovima koji su neretko manjih gabarita, kao i korisnici konzola sa 500GB hard diskovima.

F2P verzija bazne igre Destiny 2: New Light i ekspanzija Shadowkeep će stići na Steam i konzole 1. oktobra, tako da imate još par meseci fore da oslobodite mesto na hard disku.