Dok su ranije Battlefield igre imale kratke, eksplozivne i uglavnom zaboravne singleplayer kampanje, ovogodišnji Battlefield 1 pokušava nešto dosta drukčije. Umesto jednog glavnog lika, kampanja igre će nam dati šansu da vidimo avanture petoro vojnika koji su razbacani na mnogim ratištima Prvog Svetskog Rata. Igra počinje sa uvodnom misijom koja će nas upoznati sa poslednjim danima rata kada su bitke i uništenja bili na svom vrhuncu, a posle toga igrač može sam da bira koju od punih 5 misija želi da odigra. Ove zasebne mini-kampanje traju otprilike  između sat i po i dva sata, i svaka je fokusirana na nekih od posebnih vidova borbe koje su se koristile tokom ovog rata – pešadija, tenkovi, konjica, snajperi i avioni.

  • Friends in High Places – Britanska misija da ukone prisustvo smtonosnih nemačkih Luftwafe boraca sa neba Evrope.
  • Nothing is Written – Pridružite se Lawrence-u od Arabije koji je ujedinio pustinjska plemena u borbi protiv Turskog Carstva.
  • Through Mud and Blood – Poslednja velika tenskovska ofanziva saveznika tokom jeseni 1918. godine na bojištu francuskog grada Cambrai.
  • Avanti Savoia – Ljuta bitka Italijana i Austougarskih boraca je dostigla svoj vrhunac visoko u Alpima.
  • The Runner – Legendarno iskrcavanje Britanskih vojnika u invaziji Galipolja.

Pored ovakvog širokog spektra bojišta, developeri iz DICE-a su takođe malo i otvorili same mape. Za razliku od veoma linearnih nivoa iz prethodnih par igara iz franšize, neke od bitaka u Battlefield 1 kampanji će se odigravati na veoma velikim prostorima. Ovo je odličan potez, pogotovo jer od Bad Company igara nismo imali pristup takvom modu igranja.

Battlefield 1 stiže u prodaju 21. oktobra na na PC, PlayStation 4 i Xbox One sistemima, a korisnici pretplatničkog EA Access servisa na PC i Xbox One konzoli će moći zaigrati uvod singleplayer kampanje već sutra! Kratak pogled na sve SP misije možete videti ispod.