Sony je danas objavio svoje planove oko kontrole prodaje svog veoma popularnog PlayStation 5 hardvera tokom trajanja koronavirus pandemije širom sveta. Da bi uklonili bilo kakvu mogućnost širenja zaraze u velikim grupama ljudi koji bi navalili na radnje tokom premijere nove konzole, PlayStation tim je potvrdio da će sva početna prodaja biti preusmerena na online kupovinu i dostavu konzola do samih igrača preko poštanskih službi ili drugih načina preuzimanja koje će formulisati same radnje (dogovoreno preuzimanje u preodređenom terminu uz poštovanje higijenskih mera zaštite od koronavirusa).

Ovo znači da same radnje, bilo da su otvorene za javnost ili ne, neće imati u svom inventaru konzole koje su ponuđene na policama za slobodnu prodaju na šalterima. 

Podsetimo se da je PlayStation 4 pre sedam godina bilo rasprodat u online pretprodaji, ali da su radnje imali određeni broj konzola namenjenih za slobodnu prodaju na danu premijere, što je dovelo do velikih gužvi, trčanja, i čak oštećenja inventara radnji. Ovaj put, sve to će biti izbegnuto.