Pet godina posle svoje premijere, PlayStation Now je i dalje ostao jedini cloud streaming servis koji igračima širom sveta može ponuditi pristup streamovanim igrama na PC i PS4 platformi. Sa katalogom od preko 800 igara (PS2, PS3 i PS4) i dostupnošću u 15-tak zemalja Severne Amerike i Evrope, ovaj servis je uspeo da privuče oko 700 hiljada pretplatnika ali na putu do još većeg uspeha ga je sprečavala njegova cena i nedostatak najnovijih hit igara.

To se sada promenilo! PlayStation Now je sada drastično pojeftinio i dodao podršku za rotirajući spisak “blockbuster” igara u kojem će se na mesečnom nivou smenjivati neke od najpopularnijih igara na PS4 platformi.

Cena za pristup servisu je sada pala na $10€ mesečno, $25€ za tri meseca i samo $60€ za godinu dana pristupa, a među prvim blockbuster igrama (koje će ostati u ponudi do nove godine) su se našli naslovi Grand Theft Auto VinFAMOUS Second Son, Uncharted 4: A Thief’s End i prošlogodišnja igra godine God of War.

Podsetimo se, pretplatom na ovaj servis dobijate mogućnost da igrate preko 800 igara na PC i PS4 konzoli.  Na PC-u će vam biti potreban Dualshock 4 gamepad i Internet konekcija da streamujete igre sa udaljenih servera gde se igra renderuje, a na PS4  konzoli takođe imate i dodatnu pogodnost – podršku da skinete PS2 i PS4 igre i igrate ih redovno, bez potrebe da ih streamujete. Downloadovane PS4 igre jedino zahtevaju jednonedeljnu Internet proveru stanja vaše PSNow pretplate.

Ako želite da na vašem PC-u zaigrate eksluzivne PlayStation hitove kao što su God of War, Until Dawn i Bloodborne, ili ako imate slabašan PC/laptop sa kojim želite da odigrate popularne igre kao što su GTAV, MGSV, Fallout 4 i sl, ili ako jednostavno želite da na vašoj PS4 konzoli po ceni jedne nove igre dobijete godišnji pristup ogromoj kolekciji igara, bacite pogled na PSNow i isprobajte ovaj servis u besplatnom trial periodu.