Ostalo je još svega nedelju dana do premijere jedne od najočekivanijih horor igara ove godine, što je nateralo talentovani tim iz Remedy Entertainment-a da najzad izbaci oficijelne podatke o minimalnim i preporučenim PC konfiguracijama koje će igrači morati da sklope da bi zaigrali ovaj ambiciozni naslov. Pored najnovije verzije Northlight Engine-a koji nas je pre par godina oduševio u akcionom spektaklu Control, Alan Wake 2 će sa sobom doneti i širok spektar zahtevnih raytracing efekata među kojima se nalazi i puna podrška za napredni Path Tracing koji je nedavno podigao kvalitet slike igre Cyberpunk 2077 na još veći nivo.

Dok će igranje na najmanjem nivou grafičkih podešavanja tražiti od igrača makar uvodni GPU hardver iz prošle generacije grafičkih kartica (RTX 2060/ RX 6600), lagodno igranje u 1080p rezoluciji traži malo ozbiljniji budžet (RTX 3070 / RX 6800XT). A oni koji nameravaju da igraju sa upaljenim RT efektima će morati da izdvoje dosta više para za najnovije Nvidia grafičke, gde path tracing zahteva skupe RTX 4070 i RTX 4080 modele bez ikakve alternative iz AMD tabora.

Istovremeno pored PC verzije, ovaj naslov će takođe stići i na nove kućne konzole gde će ovaj naslov imati primarni 30fps mod i opcioni 60fps mod za kojeg su developer već sada rekli da najverovatnije neće moći da održi savršen framerate u svim momentima.

Alan Wake 2 stiže u prodaju 27. oktobra na PC (samo Epic Games Store!), PlayStation 5 i Xbox Series X/S platformama.