Ovog leta direktor Final Fantasy 16 igre Naoki Yoshida se zahvalio fanovima ove mega popularne jRPG franšize i dao im nadu da će pre kraja godine dobiti novi pogled na ovaj dugo čekani naslov. Po njegovim rečima, njegov tim iz Square Enix-a je vredno radio da pripremi igru da izgleda što lepše za promo na Tokyo Games Show-u ili u mesecima odmah posle njega. Nažalost ta najava neće biti ostvarena.

U tweet-u koji je objavljen na oficijelnom kanalu FF16 igre, razvoj na ovom projektu je tekao u otežanom toku tokom 2021. godine, ponajviše zbog uticaja svetke pandemije koja je dovela da usporene saradnje centralnog tima sa pod-izvođačima koji su locirani širom sveta. U nekim slučajevima, pandemija je uticala da pomoćni timovi potpuno podbace i otkažu svoje ugovore sa Square Enix-om.

Naoki Yoshida je ubeđen da će nova velika singleplayer Final Fantasy igra ispasti odlično, ali da će fanovi ipak morati sačekati do sredine 2022. godine da ponovo vide neku konkretnu novost o ovoj igri.

Podsetimo se, Final Fantasy XVI je premijerno predstavljen na prvoj velikoj prezentaciji PlayStation 5 konzole tokom leta 2020. godine kada je ovaj jRPG projekat bio najavljen kao vremenska konzolna eksluziva. Taj stari trejler koji prikazuje sada dosta staru verziju igre možete opet pogledati ovde: