Sve par nedelja je ostalo do premijere četvrtog Matrix filma, koji će se nadovezati na radnju iz originalne trilogije gde je Neo uspeo da porazi pomahnitalog agenta Smitha, time obezbedivši obećanje od Matrix-a da će ljudska rasa saznati istinu i biti joj ponuđena šansa da se isključe iz simulacije ako to požele.

Ali posle nekoliko odličnih trejlera koji su nam prikazali širok spektar akcionih sekvenci i podsećanja da događaje iz ledendarnog originalnog filma, The Matrix Resurrections će jedan dan posle The Game Awards-a dobiti ekskluzivni real-time promo demo na PlayStation 5 i Xbox Series X/S konzolama. Ovaj demo je napravljen od strane Epic Games-a koji je sa svojim Unreal 5 Engine-om i Naninte modulom (koji nas je oduševio pre premijere PlayStation5 konzole) bio direktno umešan u produkciju ovog skupog Holivudskog filma, tako da možemo očekivati vrhunski nivo vizuelne prezentacije.

The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience koji je težak čak 29 GB se već sada može skinuti sa digitalnih radnji na nextgen konzolama, a više detalja o ovom demou će biti objavljeno tokom same The Game Awards prezentacije gde će jedan od gostiju biti i Keanu Reeves.