Pre premijere svoje fantastično nagrađivane igre The Last of Us Part II, studio Naughty Dog je veoma javio da su morali da pauziraju sav rad na multiplayer komponenti ove igre da bi mogli na vreme da završe ovaj veoma ambiciozni projekat. Od tog trenutka je prošlo dve i po godine, a igrači koji i dan danas uživaju u veoma popularnom Factions online modu za prvi TLOU nemaju bilo kakvu novu informaciju o MP planovima Naughty Dog-a.

Ali par detalja o njihovim planovima je ipak isplivalo. Modderi na PS4 konzoli su uspeli da detaljno istraže sve fajlove koji se nalaze u konzolnoj instalaciji igre, gde su pronašli tragove online modova. Među njima najviše dokaza vodi ka punokrvnom Battle Royale modu. Engine u sebi ima prečice ka efektima pokretne igrive zone, krugova igranja, gasa, oživljavanja saboraca unutar i van zone, i još mnogo toga. Postoje i vizuelni tragovi, među kojima su najatraktivniji mapa igrive zone kao i armor setovi za igrače koje možete videti ispod.

Naughty Dog je potvrdio da rade na novoj verziji Factions-a, ali za sada nisu javno objavili bilo koji detalj koja će biti finalna forma ove igre, da li će biti samo za PS5, i kada će početi sa radom.