Iako je The Last of Us Part II oduševio novinare koji su nedavno imali šansu da odigraju nekoliko sati ove velike predstojeće PS4 ekskluzive, tada samo takođe saznali da ova post-apokaliptična survival horor igra neće imati jedan od modova koji je pomogao da originalna igra ostane dobro zapamćena.

Naime, svi developeri iz Naughty Dog studija su dobili zadatak da pomognu završavanju singleplayer kampanje igre (koja je opisana kao najdetaljnija, najambicioznija i najveća u istoriji studija), što im je uskratilo šansu da se posvete pravljenju multiplayer modova igranja. Iako su mnoge nedavne PS4 eskluzive uspele da ostvare značajan uspeh samo nudeći singleplayer kampanje (Spider-Man, God of War i Days Gone), originalni The Last of Us iz 2013. godine (i PS4 remaster iz 2014.) je ipak u sebi imao dobro ocenjen MP mod koji je ostao igran i do današnjeg dana.

Najpopularniji mod igre je od igrača tražio da tokom mečeva sakupljaju resurse, koji su u pauzama između mečeva bili deljeni sa vašom “grupom preživelih” koje su sastavljali prijatelji preuzeti sa vaših linkovanih social network naloga. Nedostatak multiplayera u TLOU2 je razočarao neke od fanova originala, dajući im osećak da im je jedan od najomiljenijih modova igre oduzet i time smanjio vrednost nove igre.

Ali nije sva nada izgubljena. Tim iz Naughty Dog-a je brzo potvrdio da itekako imaju dosta ideja za multiplayer i da će na njima raditi u budućem periodu. Da li ćemo tokom sledeće godine dobiti MP kao besplatni dodatak TLOU2 igri, ili će možda taj mod biti izdat kao zasebna igra na PS4 ili PS5 konzoli, to se za sada ne zna.

The Last of Us Part II stiže u prodaju 21. februara 2020. godine, ekskluzivno samo za PlayStation 4.