Posle više od jedne decnije od svoje poslednje velike video igre, franšiza Indiana Jones se najzad vraća u AAA vode sa velikim naslovom koji će u stvarnost dovesti Lucasfilm Games i studio Machine Games. Više detalja o ovom projektu za sada nije poznato, osim činjenice da će biti fokusirana na totalno novu i originalnu priču koja neće prepričati događaje iz starih filmova.

Švedski studio Machine Games se u zadnjih par godina proslavio sa dve Wolfenstein igre The New Order i The New Colossus koje su svima dokazale da je ovaj studio zadržao najbolje developere koji su u prošlim decenijama radili na nagrađivanim projektima Chronicles of Riddick i Darknes 1 & 2.

Ovaj novi projekat Indiana Jones igre je u veoma ranom stadijumu izgradnje i sigurno neće izaći u prodaku tokom sledeće dve godine. Takođe, nije poznato na kojim platformama će ova igra izaći, jer se Microsoft i Bethesda nisu još javno izjasnili da li će igre iz ovog bivšeg multiplaform izdavača softvera i dalje stizati na PlayStation platformu.