Disney je upravo oformio novu grupaciju koja će biti fokusirana da maksimizuje potencijal video igara koje su zasnovane na univerzumima iz filmskog studija Lucasfilm koji nam je na srebrne ekrane doneo mnoge kultne filmove i odnedavno doneo revoluciju u svet TV serija sa novim tehnologijama koje su pomogle u pravljenju TV serije The Mandalorian.

Lucasfilm Games će pokušati da emulira nedavne uspehe Marvel Games-a i koordinira proizvodnju ambicioznih naslova iz mnogih žanrova koje će praviti razni timovi širom planete. Najveći partner Lufasfilm Games-a će naravno ostati Electronic Arts koji je uspešno na tržište izbacio mnoge AAA Star Wars igre (tri poslednje su Battlefront II, Squadrons i veoma popularni Jedi Fallen Order), i trenutno radi na novim naslovima.

Novi partner Lucasfilms Games-a će biti ni manje ni više nego Ubisoft, koji je dao zadatak talentovanom švedskom timu Massive Entertainment koji je pre četiri godine predvodio rad na masivnoj openworld igri Tom Clancy’s The Division. Nova Star Wars igra koju oni trenutno prave će ostvariti snove mnogih SF fanova koji su dugo čekali na AAA openworld igru smeštenu u ovom univerzumu.

Pored Star Wars-a, Lucasfilms Games će nadgledati i druge franšize koje su u njihovom vlasništvu. Najveća takva igra je naravno upravo predstavljen projekat Indiana Jones koju će praviti Zenimax-ov (tj. odnedavno Microsoftov) studio Machine Games (Wolfenstein: The New Order) koji su se odavno dokazali da su majstori pravljenja dopadljivih likova, scenarija, okruženja i atmosfere u svojim vrhunskim AAA singleplayer igrama.