Posle decenije razvoja raznih verzija scenarija, gaming gigant Xbox i holivudski legendarni studio Paramount su uspeli da sklope dobitnu adaptaciju poznate gaming franšize Halo.

TV serija Halo nas vraća rane dane sukoba između ljudske vojne organizacije United Nations Space Command i udruženja vanzemaljskih rasa pod imenom Covenant. Umesto vernog praćenja događaja ispričanih u starim igrama Halo: Combat Evolved i Halo: Reach, radnja ove serije kreira potpuno novi origin našeg glavnog junaka Master Chief-a i daje nam veću šansu da se emotivno povežemo ne samo sa njim već i nekoliko drugih likova. Iako je ovaj potez scenarista bio rizičan, finalni rezultat je šou koji odaje počast Halo univerzumu ali i istovremeno daje i igračima i totalnim novajlijama šansu da se uživaju u potpuno novim avanturama nezaustavljivog Spartanca.

Posle premijere ove nedelje, stigla je i potvrda da je Halo oborio rekorde gledanosti bilo koje druge premijere serije na Paramount+ servisu, prestignuvši premijeru odlične western serije “1883″ koja je svoju permijeru doživela prošlog decembra.

Paramount+ trenutno nije dostupan na našim prostorima, ali stići će ubrzo unutar ponude evropskog SkyShowtime servisa koji će u sebi sadržati veliku biblioteku filmova i serija od servisa  Sky, Universal, Dreamworks, Showtime i Paramount+.