Švedski izdavač zabavnog softvera Embracer Group planira da uskoro završi svoj veliki period rasprodaje gde su se oslobodili finansijskog tereta podržavanja neverovatno velikog broja studija koje su kupili u prethodnim godinama.

Posle nedavne prodaje grupe Saber Interactive koja sadrži više od 10 gaming studija (među kojima se nalazi i naš Mad Head Games!), na red je došla još jedna runda rasprodaje koju predvodi Američki looter-shooter gigant Gearbox Interactive. Ovaj veliki tim iz Teksasa (zajedno sa dva sporedna tima iz Kanade) će biti prodat izdavaču Take Two koji je već dugi niz godina bio njihov partner u marketingu i distribuciji popularne franšize Borderlands. Osnivač ovog studija Randy Pitchford je potvrdio da trenutno rade na najambicioznijoj Borderlands igri koju su ikada pokušali da naprave, a Take Two je ovim potezom postao i vlasnik drugih franšiza koje je Gearbox distribuirao u prošlosti – Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms i Duke Nukem.

Pored Gearbox-a, slobodu od Embracera je našao i poznati tim Relic Entertainment koji nas je u zadnjih 25 godina od svog osnivanja zabavio sa mnogim popularnim RTS franšizama (Homeworld, Company of Heroes, WH40K Dawn of War), kao i sa odličnom akcionom igrom Warhammer 40,000: Space Marine iz 2011. godine koja će uskoro dobiti visokobudžetni nastavak koji se pravi u Saber Interactive-u. Relic će ovim potezom postati nezavistan tim koji će sam morati da obezbedi sredstva za pravljenje novih igara i nađe partnere za marketing i distribuciju.