Final Fantasy XVI je prvi put predstavljen javnosti na leto 2020. godine u prezentaciji gde smo po prvi put ugledali finalnu formu PlayStation 5 konzole. Ova rana verzija igre nas je predstavila sa novim srednjovekovnim svetom sa nekoliko kraljevstva i glavnim likom krog koje teče krv puna Devil May Cry akcije (čemu je pomogao dizajner akcije koji je iz Capcom-a prešao u Square Enix). Ali režiser igre Naoki Yoshida (FF14) je odmah rekao da igrači ne treba da očekuju veliku navalu trejlera i vesti, jer tim i dalje ima jako puno posla isped sebe i da će marketing biti pokrenut ponovo tek kada igra bude skoro gotova.

Taj trenutak nam je sada blizu.

U livestream šou koji je organizovan povodom dolaska Nier mini-kampanje u MMO Final Fantasy 14 nam je dao svež pogled na stanje FF16 igra. U spontanom razgovoru sa producentom Nier franšize, Naoki Yoshida je potvrdio da se rad na FF16 projektu bliži kraju i da je ostalo samo tim dodatno utegne i ispolora igru. Potvrdio je da je novi trejler za igru već završen i da se trenutno planira kada će on biti objavljen.

Pošto je Final Fantasy XVI bio objavljen kao PlayStation 5 ekskluziva, velika je verovatnoća da će Square sačekati da PlayStation spremi neki svoj veliki letnji šou ili State of Play gde će prikazati ovaj novi trejler. Pored ove velike igre, Square ovih meseci privodi kraju proizvodnju ambiciozne akcione jRPG igre Forspoken (koja stiže u prodaju tokom septembra), a veliku pažnju posvećuju i nastavku FF7 Remake projekta o kojem trenutno ne znamo ništa.