Electronic Arts, jedan od najvećih distributera video igara na planeti, je dugo bio saradnik digitalne PC radnje Steam, ali su sada već davne 2011. godine odlučili da prebace sve svoje igre na svoj interni servis Origin. Tada su izazvali veliku kontraverzu skidanjem igre Crysis 2 sa Steam-a, kao i odbijanjem da van Origin-a puste svoj veliki hit Battlefield 3. Od tada, sve svoje igre su na PC-u izdavali isključivo samo preko Origin-a.

Ali nešto se izgleda menja. Pored par manjih glasina, najveći dokaz o ponovnom povezivanju Electronic Arts-a i Steam-a dolazi od strane Twitter user-a koji su pronašli tragove nove EA aplikacije koja testira mogućnost pokretanja novih Origin igara na Steam-u.

Ako se ovaj potez ostvari, Steam će najzad postati dom mnogih hit igara koje je Electronic Arts izdao na PC-u skoro prethodnih 10 godina. Tu spadaju sve nove Battlefront igre, dosta Battlefield, Need for  Speed, FIFA igara, oba Titanfall-a, battle royale hit Apex Legends (zamislite Apex sa Steam friendlist-om!!!) kao i naravno ovogodišnju buduću Star Wars igru Jedi: Fallen Order.

Redakcija EmuGlx-a će vas svakako brzo obavestiti ako se Steam i EA pomire i najzad udruže svoje kataloge igara.