Ostalo je još svega par dana do početka ovogodišnjeg Blizzcon-a, gaming konvencije koju organizuje gigant Blizzard Entertaiment. Iako su u prethodnim nedeljama oni bili zauzeti lošim PR-om koji je zazvalo njihovo banovanje e-Sports igrača koji su u njihovim oficijelnim turnirima kritikovali Kinu i njihovo ponašanje oko demokratskih demonstracija u Hong Kong-u, oni se sada nadaju da će sa nekoliko velikih video igara uspeti da pažnju igrača skrenu sa političkih tema na gaming.

Tri igre su za sada dobile dosta pažnje u ranim glasinama:

  • Diablo IV je spomenut nekoliko puta u oficijelnom artbook-u Diablo franšize. O igri se ne zna ništa precizno osim da će jedan od glavnih antagonista biti demonka Lilith koju smo na kratko videli u igri Diablo II.
  • Overwatch 2 će biti punokrvni naslednik popularnog e-sports origijentisanog originala. Dvojka će pored novih mapa i heroja doneti i kooperativni PvE mod.
  • Nova World of Warcracft ekspanzija Shadowlands će se fokusirati na novu zonu Bastion i novog NPC-a pod imenom Kyrian.

Pored ove tri nove igre, postoje dobre šanse da ćemo dobiti i prvi pogled na remaster legendarne igre Diablo II, kao naravno i novi pogled na mobilnu igru Diablo Immortal.

Blizzcon 2019 počinje ovog petka, 1. novembra, i trajaće ceo vikend.