Od samog trenutka kada je Hideo Kojima napustio Konami, gaming mediji i milioni igrača širom sveta postali su opsednuti novim projektom koji bi ovaj legendarni režiser mogao da napravi, sada potpuno slobodan od uticaja šefova i korporacija iznad njega. Ovaj projekat se ubrzo kristalisao u enigmatični Death Stranding – misterioznu naučno-fantastičnu open world igru koja je tokom svoje izgradnje u periodu od samo tri godine uspela da jednako zbuni, oduševi, zagolica maštu i probudi hype u igračima širom sveta.

Sada kada je ostalo svega par dana do premijere ove igre, tim iz Kojima Productions-a je uradio nešto o čemu se dugo pričalo u gaming diskusijama. Death Stranding je ipak potvrđen za PC, a stiže na tu platformu tokom ranog leta 2020. godine uz pomoć malenog italijanskog izdavača 505 Games koji je poznat po distribuciji mnogih poznatih PC naslova Sniper Elite III, Asseto CorsaBrothers: A Tale of Two SonsBloodstained: Ritual of the Night i od nedavno Remedy-ev Control.

Death Stranding stiže u prodaju 8. novembra na PS4 konzoli, a posle premijere igre ćemo sigurno dobiti i prve detalje i o PC verziji.