Posle inicijalnih problema koje je tim Evolution Studios imao sa igrom Driveclub, ova socijalno-fokusirana vožnja je uspela da oko sebe sakupi više od dva milona igrača i oko sebe okupi veliku grupu fanova koji su uživali u jednoj od najbolje organizovanih kampanja za pravljenje DLC paketa i zakrpa koji su prošrili osnovni gameplay igre. Posle više od godinu i po dana na tržištu, Driveclub se pretvorio iz ambiciozne arkadne igre sa online serverima koji su imali velikih problema da povežu igrače jedne sa drugim u jednu u jednu od najboljih „sim-cade“ igara (arkadnih igara koje se dosta oslanjaju na principe simulacione vožnje) u prethodnih par godina, sa preko 15 DLC kvalitetnih ekspanzija (većina deo sada veoma jeftinog Season Pass paketa) i dodatnog premium mod-a u kojem su dodati mnogi dvotočkaši i posebna SP kampanja za njih. Ali to nije sve, Sony je ovih dana najzad potvrdio da će nova verzija igre veoma brzo stići u prodaju – Driveclub VR.

Kao što samo ime igre govori, Driveclub VR će biti potpuno posvećen i totalno optimizovan za igranje na Sony-jevom novom kućnom igračkom sistemu PlayStation VR koji će moći da se nakači na sve PlayStation 4 konzole i igračima ponudi šansu da se totalno prebace u nove VR svetove. Driveclub VR će predstavljati jednu od ključnih igara Sony-a koje će biti puštene u prodaju istog dana kada i ceo PSVR sistem, dajući šansu svim igračima da se odmah udube u igru koja će u sebi imati više nego dosta singleplayer i multiplayer contenta da ih zabavi (uključujući naravno i totalno nove staze). Naravno lansiranje PSVR sistema će biti propraćeno sa desetinama drugih zanimljivih VR igara, a najveći konkurent ovoj novoj verziji Driveclub-a će svakako biti dugo čekani Gran Turismo Sport za kojeg je studio Polyphony Digital obećao punu VR integraciju.

Driveclub VR će biti lansiran ekskluzivno za PlayStation 4 13. oktobra zajedno sa PlayStation VR sistemom (koji košta 400€ u svojo bazičnoj varijanti bez PS4 kamere koja je obavezna za rad), a sama igra će moći da se igra u VR modu ili sa običnim Dualshock 4 gamepadom ili sa bilo kojim od volana koji su podržani na PS4 konzoli (među koje nažalost za sada ne spadaju stariji popularni Logitech modeli kao što su Driving Force Pro, Driving Force GT, G25 i G27).