Kada se prva Darksiders igra pojavila u prodaji početkom 2010. godine na PC, Xbox 360 i PlayStation 3 sistemima, veoma brzo je oko sebe uspela da okupi veliku grupu fanova koji su želeli da van Nintendo hardvera odigraju pravi visokobudžetni klon popularnih Zelda igara. Ova igra im je dala ne samo taj osnovni gameplay, već i veoma ambiciozno sklopljen svet prepun zanimljivih događaj, likova i fenomenalne stripske audio/vizuelne komponente koje je zamislio jedan od najproslavljenijih Američkih stripskih autora iz kasnih 90-tih i početka 2000-tih Joe Madireira. Sada više od 6 godina kasnije, Darksidersi se, pod vođstvom novog vlasnika franšize Nordic Games-a, vraćaju na konzole i PC u novoj remaster formi koja sa sobom donosi sledeća poboljšanja:

  • Podrška za 1080p rezoluciju (čak i na WiiU konzoli).
  • Rendering u 60 frejmova po sekundi na PC, PS4 i Xbox One platformama (Wii U će ipak biti ograničen na 30 fps).
  • Duplo veći kvalitet textura.
  • Novi i detaljniji post-processing efekti.
  • Bolji izgled senki.
  • Prerađen rad engine-a.

I dan danas, prvi deo Darksiders franšize predstavlja naslov veoma vredan igranja, a nadamo se da će posle remastera obe stare igre (solidni Darksiders II: Deathinitive Edition je već stigao u prodaju prošlog oktobra) Nordic Games uspeti da nas obraduje i sa trećim delom koji fanovi ovih igara odavno željno očekuju.

Darksiders: Warmastered Edition stiže na PC, Xbox One, PlayStation 4 i WiiU sisteme 25. oktobra, istog dana kada će PS4 zajednica moći da se dokopa šaka legendarne i dugo odlagane igre The Last Guardian. Iako će imati konkurenciju tog dana, ovaj remaster će sigurno naći dosta kupaca jer će biti pušten u prodaju po ceni od samo 20 evra.