Nakon godinu i po dana vrednog rada na petoj verziji sajta Emulation Galaxy i krstaškog ratovanja sa štampanim igračkim medijima, među kojima je bio i Beosoftov časopis Bonus, krajem 2003. godine ekipa sa sajta Emulation Galaxy dobija priliku da preuzme taj časopis. Nick4life na mestu glavnog urednika i redakcija sastavljena od saradnika sa sajta Emulation Galaxy čini da tada jedini domaći časopis posvećen igrama za konzole postane daleko ozbiljniji, a naš pogled na igračku kulturu napokon odlazi u mejnstrim vode. U decembru 2003. izlazi prvi broj Bonus časopisa sa novom Emulation Galaxy redakcijom, a nešto kasnije istog meseca (29.12.2003) Emulation Galaxy dobija i svoju šestu verziju, sa najpreglednijim i najboljim dizajnom do tada. Šesta verzija predstavlja i vrhunac popularnosti klasičnog Emulation Galaxy-a iz ranih i srednjih dvehiljaditih godina, a sajt ostaje aktivan i popularan sve do 2009. godine.

Šesta verzija Emulation Galaxy-a, najdugovečnija i najpopularnija
Šesta verzija Emulation Galaxy-a, najdugovečnija i najpopularnija

Časopis Bonus je u međuvremenu prestao da izlazi, a domaća igračka scena, Internet i Emulation Galaxy su se neprestano menjali. U međuvremenu nestala je i Jugoslavija pa sa njom i .co.yu domen, tako da je sajt 2005. prešao na www.emuglx.net kada se skraćeno ime sajta po drugi put našlo u njegovoj adresi. Sa prelaskom na servere u Švedskoj 2009. godine sajt prelazi na www.emuglx.org adresu koja je aktivna i danas. Tokom života šeste verzije sajta uspostavljena je saradnja sa azijskim Internet prodavnicama namenjenim igračkoj kulturi, kao što su bili LikSang.com i Play-Asia.com. Takođe je uspostavljena saradnja i sa danas aktuelnim i veoma popularnim domaćim igračkim časopisom Bravo ScreenFun (sada samo ScreenFun), a 2008. godine i sa domaćom kompanijom GameS.

Za svojih 6 godina postojanja šesta verzija Emulation Galaxy-a imala je najveći broj redovnih vesti iz sveta emulacije i igara generalno, kao i najviše originalnih sadržaja. U sistemskim sekcijama opisivani su istorijati skoro svih igračkih sistema, uz linkove ka emulatorima za njih. Arhiva opisa retro igara bila je ubedljivo najveća na domaćem Internetu a anime sekciju obogatio je mnogobrojnim opisima Nenad “sCARfiNGer” Grujić. EmuForum je u ovom periodu takodje dostigao vrhunac svoje popularnosti, uz mnoga proširenja tema i veoma aktivnu zajednicu.

 …nastavak Istorija EmuGlx-a – Četvrti deo (2009-2012)