Treći nastavak legendarnog Dreamcast serijala, nekada najskuplje igre svih vremena – Shenmue, je posle toliko godina provedenih pod znakom pitanja napokon izvestan. Zahvaljujući Sony-u i neverovatnoj podršci fanova na Kickstarter-u, 2 miliona dolara je sakupljeno za manje od osam sati, oborivši rekord u brzini sakupljenih donacija. Nakon momenta za pamćenje na ovogodišnjem E3-u, Shenmue III je već neko vreme u developmentu sa ciljem da bude izdat za PlayStation 4 i PC do kraja 2017. godine.

Nekadašnja ikona firme SEGA i autor kultnih klasika kao što su Outrun i Virtua Figther, Yu Suzuki održao je prezentaciju vezanu za Shenmue na kineskom CHUAPPX sajmu. Veći deo prezentacije bio je sličan GDC postmortem gde se pričalo o developmentu prva dva nastavka, ali ono što je privuklo najviše pažnje su novi snimci iz Shenmue III. I dalje u veoma ranoj fazi razvoja, već sada je jasno da će nastavak imati dubok i interaktivan svet poput prethodnika, sa dinamičnim realnim vremenom i po prvi put na ovom eventu spomenutom – realističnom vatrom. Novih većih informacija je za sada veoma malo, a da hype oko Shenmue III ne prestaje potvrđuju dodatna doniranja fanova preko PayPal-a, kao i podatak da je nakon E3-a ove godine prodaja polovnih Dreamcast konzola drastično povećana.

Ukoliko se sa ovim sjajnim serijalom susrećete po prvi put, preporučujemo vam da pročitate naše opise prvog i drugog dela, kao i da, ako ste dovoljno hardcore, nabavite Dreamcast!

Za kompletan snimak konferencije posetite Shenmue Dojo.