Tokom svakog E3-a, veoma se lako može videti da određene firme imaju lakši ili teži način da predstave svoje nove igre. Ove godine Bethesda je bila veoma opuštena i raspoložena da prikaže svoje nove igre za koje su znali da su sve veoma visokog kvaliteta, Microsoft i EA su imali delove konferencija za koje su znali da  moraju da koriste ozbiljan “marketinški” stil prezentovanja. Za razliku od spomenutih kompanija, Ubisoft je došao na E3 da se zabavi, počevši odmah konferenciju sa iznenadnom najavom komične RPG igre South Park: Fractured but Whole (nastavak odličnog Stick of Truth-a) kao i veoma krvave srednjevekovne igre For Honor u kojoj se dva tima od četiri igrača bore u MOBA okruženju na definitivno inovativan način. Naime, borbe između igrača veoma podseća na adrenalinski 1 vs 1 okršaj u maniru legendarne Jedi Knight ili Bushido Blade igre.

Sa ove dve igre Ubisoft je odmah započeo konferenciju na odličan način. Sledeće igre koje su dobile pažnju su ekspanzija za vožnju The Crew sa imenom „Wild Run“, nova city sim igra Anno 2205 u kojoj igrači mogu da se presele na Mesec kada istraže tehnologiju za svemirsko putovanje, prelepa Trackmania 2 koja će uskoro stići i na nextgen konzole (posetioci E3-a čak mogu da isprobaju VR demo na PS4 Project Morpheusu), kao i Just Dance Unlimited za igrače koji vole da plešu u svojim dnevnim sobama.

Velike igre koje Ubisoft želi da što više promoviše su The Division (Mart 2016) koji je dobio veoma zanimljiv demo u kojem su prikazane „mračne zone“ New York-a. U tim PVP zonama se može naći najbolja oprema u igri, ali sve što se tamo pronađe se prvo mora uspešno izneti na bezbedno mesto, što otvara mogućnost ne samo za zasede već i izdaje unutar timova. Rainbow Six Siege nije dobio MP demo kao u svim ranijim prezentacijama, već kooperativni mod u kojem timovi od 5 igrača mogu da se bore protiv veoma teških AI protivnika. Ovogodišnja Assassins Creed igra Syndicate je bila prikazana samo kao CGI trejler, mada gameplay je brzo stigao na YouTube.

 

Sam kraj konferencije je standardno ostao obeležen sa predstavljanjem totalno nove i neočekivane igre. Umesto da smo tada dobili novi Prince of Persia ili Watch Dogs 2 ili čak Beyond Good and Evil 2, Ubisoft nam je predstavio veoma impresivnu open world tactical shooter igru koja je iznenadila igrače sa svojim imenom – Ghost Recon: Wildlands. Iako ne znamo puno toga o ovoj igri, demo koji je prikazan je bio impresivan i po pitanju grafike a i po gameplay-a, tako da definitivno treba da obratimo pažnju na ovu igru tokom budućih meseci.

Nastavite da pratite EmuGlx sajt kao i naš Twitter i FB page, jer ćemo nastaviti da vas redovno obaveštavamo o svim novitetima sa E3 sajma.