Electronic Arts je ove godine došao na E3 znajući da u svom džepu imaju svega par džokera koji će sigurno biti dočekani dobro, par igara koje neće iznervirati puno ljudi, i dosta (uglavnom sportskih) igara na koje su igrači već toliko navikli da već odavno znaju da će taj deo EA konferencije sigurno proći dosadno. Ipak kada se pogleda sve što je prikazano, moramo priznati da je EA izašao u plusu ove godine, ponajviše jer su njihovi „džokeri“ zaista bili dobri.

Konferencija je započeta sa kratkim teaserom za dugo očekivani novi Mass Effect koji će prebaciti igrače ne samo u čizme novog Spectre komandanta, već i u susednu galaksiju Andromedu gde je poslata flota kolonista iz naše galaksije. Nažalost, ovaj veoma zanimljivi akcioni RPG će stići u prodaju na nextgen konzolama i PC-u tek krajem sledeće godine. Posle najave za Mass Effect: Andromeda, EA je predstavio novi Need for Speed (koji stvarno izgleda vizuelno fantastično, sa stilom koji će se pogotovo svideti fanovima legendarnog NFS Underground serijala), Star Wars: The Old Republic MMO koji će uskoro dobiti novu singleplayer fokusiranu ekspanziju “Knights of the Fallen Empire” i akcioni team-based shooter Plants vs Zombies: Garden Warfare 2.

Pre mnogih sportskih igara koje je EA unapredio sa gomilom noviteta (NFL, Fifa, NBA, golf), EA je maltene uspeo da šokira publiku predstavljanjem nove, zaista prelepe indie igre Unravel u kojoj igrači vode malenu lutku preko sve četiri strane sveta u potrazi za domom.

 

Velik adut Electronics Arts-a je svakako i nova igra Mirrors Edge: Catalyst koja će pokušati da drastično proširi svet koji možemo istraživati, ali sa zadržanim sistemima za parkour trčanje i pentranje po svakojakim visokim građevinama. Ovaj naslov pojaviće se u prodaji već početkom sledeće godine.

Na samom kraju konferencije smo najzad dobili šansu da vidimo prvi put gameplay Star Wars igre koju su mnogi igrači čekali godinama – Star Wars: Battlefront. Centralni tim DICE-a, koji se proslavio sa Battlefield igrama, je vredno radio da napravi što autentičniju igru smeštenu u galaksiji daleko daleko odavde. Iako ova igra nema singleplayer kampanju, ona itekako ima šta da ponudi u svojim mnogobrojnim online modovima koji se kreću od raznoraznih izazova za jednog ili 2 igrača (online ili split screen), manjih 8 vs 8 okršaja, do velikih 20 vs 20 bitaka u kojima će finalnu sudbinu rata odlučiti sukobi između veoma jakih džedaja i sithova. Demo koji je prikazan je bio odigran na PlayStation 4 konzoli i izgledao je veoma impresivno. Legendarna bitka iz Star Wars: Empire Strikes Back filma na ledenoj planeti Hoth je u ovoj igri fenomenalno realizovana, sa bitkama na zemlji i u vazduhu.

IMG_3211Electronic Arts nastavlja svoje poslovanje bez velikih iznenađenja, ali par naslova koje nam spremaju u sledećem periodu imaju šansu da drastično utiču na količinu našeg slobodnog vremena. Nastavite da pratite EmuGlx sajt kao i naš Twitter i FB page, jer ćemo nastaviti da vas redovno obaveštavamo o svim novitetima sa E3 sajma.