Utorak 24. maj je bio poprilično lep dan za gejmere. Sveže izbačen DLC za The Division i nove Ninža Kornjače! Prosto dan kakav svaki gejmer može da poželi… A da, i izlazak Overwatch-a! Jeste to kao najbitnije, ali rekoh hajde da pomenemo jer smo imali tu sreću da budemo na lokalnoj promociji Overwatcha koji je održao niko drugi nego ComputerLand u Beogradu.  Samo zbog toga, i ni zbog čega više! Just kidding naravno.

Overwatch (9)

Za potrebe Overwatcha, ComputerLand je rešio da promociju održi u Laser Tag igraonici na Zvezdari. Pre nego što smo otišli tamo, ja kao osoba koja nikada nije prisustvovala Laser Tag borbi, sam mislio da je to “igraonica” za decu. Igraćemo se neku “igricu” na kompjuterima, družiti se i biće sve kul. Nekako je bilo isuviše teško očekivati bolju promociju od one za Call of Duty pre nekoliko meseci i brutalnog okršaja nas novinara i njih distributera na Paintball borilištu. Iako mi je naglašeno da će biti timovao od po 6 igrača, nekako sam već bio siguran da ću ownovati, ja kao iskusan FPS Multiplayer igrač, ću im pokazati kako se igra tastaturom i mišom!

Odmah na ulazu sam shvatio da nije sve tako kako sam ja mislio i da moj plan neće biti lako realizovati, pogotovo jer nije bilo kompjutera :O. Lep ambijent Laser Tag igraonice nam se poprilično dopao iako je bio manje više skučen. To nas nije sprečilo da imamo lep i konstruktivan razgovor i diskusiju sa ostalim redakcijama o Overwatchu i drugim igrama koje su bile aktuelne do trenutka izlaska ove. Bili smo posluženi Overwatch bananama i sokovima jer je to najbolji mix za stomak i naravno fluorescentne narukvice kako bi se razlikovali po timovima. Moja prva misao, aha, šta će mi narukvica a se razlikujem ako još pet osoba sedi pored mene i igra se sa mišem i tastaturom, nije valjda potrebna takva diverzifikacija svih nas okolo. Svi su znali o čemu se radi, sem mene izgleda, ali u moju odbranu, novinar iz malog grada, poprilično ogrančene okoline, kako može čuti šta je Lejzer Teg…

Onda je došao trenutak prosvetljenja! Da, to je Laser Tag! Trčkaraš okolo sa almost-tron-like opremom koja svetli na tebe i laserskim pištoljem, tražiš put kroz lavirint kako bi ubio što više osoba iz protivničkog tima! Oh da, bio sam tako srećan! Jedinu grešku koju sam napravio je to što sam došao u farmerkama a ne potpuno spreman za borbu kao na Paintball-u, ali ok. Pre nego što sam ušao na svoj prvi meč sam dao obećanje “Biću prvi, you’ll see”. Oni su se smejali! ALI NE ZADUGO!!!! Iako sam iskusno birao tim tražeći dobre PC igrače, ispostavilo se da je poprilično dobar i za Laser Tag. Kako ne bi bio kada sam u timu imao “The One Man Apocalypse” široj publici poznat kao Kuzma (video link ka Overwatch karakteru). Samo je falilo da na svakom koraku kaže “I need my space” jer je prosto sve bilo usko za Roadhoga na Laser Tag poligonu. Naravno tu je bila i “Tracerka” sa stalnim kikotanjem i zaraznim osmehom. Malo je zatajlila kada je trebala da praktično teleportuje kroz poligon i bocka sve ostale u leđa, i nekada vraća vreme kako ne bi protivnički tim skupljao nepotrebne poene na nju, ali sve se lepo završilo za sve nas, JER SMO IZGUBILI! Da, iako sam bio prvi na listi posle prvog meča, pukli smo za 100 poena i izgubili :(. U protivničkoj ekipi je bio moj Nemesis iz Paintball dana, Oliver kao i ostala ComputerLand družina koja je potvrdila prednost domaćeg borilišta i odnela pobedu na kraju. Ej ako ništa drugo, u druga dva meča ako nisam bio prvi, bio sam prvi u svom timu!

Overwatch (1)
Ko je ko u mom timu? Go fugure!

Trčkaranje po mraku u lepo odrađenom poligonu je bilo i više nego zabavno. Dve partije koje smo odigrali na početku su bile obavezne, posle koje je došla obilna klopa i svi smo mislili, da to je to, nema više igranja, i napunili stomake hranom i pićem. I onda su nas ljudi iz ComputerLanda terali da odigramo još jednu partiju, i da, to im je bio plan od početka! Najedi pa vladaj! Poslednja partija je bila poprilično troma, retko ko od nas je mogao i kvalitetno da potrči, ali ponovo bila ultra zabavna! Gubitnički tim je uvek imao prava da se žali kako im oprema ne valja, laseri ne pucaju, hit detection ne radi kako valja i da prosto sve laguje i da ne možemo upucati protivnike. Nešto od toga sam i ja koristio, ali znate kako kažu, “Losers whine, Winners shine!” Na žalost sem prvog mesta u generalnom plasmanu, nisam imao razloga da sijam :(. Ako ništa drugo, održao sam svoju reč i opravdao status odličnog FPS igrača!

Društvo na promociji je bilo kao i uvek odlično, s’tim smo uživali u više časovnom druženju sa svim norinarima i ljudima iz ComputerLanda. Ovo je bila jedna od onih promocija kada pomislimo, ok ComputerLand je sada nadmašio sebe. Tako bude sve dok nas njihov PR tim iznenadi sledećom promocijom, i upravo zbog toga ne možemo dočekati da vidimo šta za nas imaju u kuhinji za neki od sledećih AAA naslova, na primer World of Warcraft Legion koji izlazi 30. avgusta! Sve slike sa promocije možete pogledati na Facebook strani ComputerLanda i Overwatch Srbija zajednici.

Overwatch (13)
Da! Prvi! You see? Milan, prvi! 😀