Kompanija Acitvision Publishing koja je u vlasništvu kompanije Activision Blizzard nam donosi nov način zabave za sve fanove Skylanders-a i fanove kartičnih igara u naslovu Skylanders Battlecast. Ovaj naslov koji je baziran na višestruko nagrađivanom Skylanders serijalu igara nam donosi novu free-to-play mobilnu kartičnu igru gde igrači prave svoje ultimativne špilove, ovladavaju kombinacijama karata i koriste ih u do sada nikad viđenim uzbudljivim borbama. Počevši od danas igrači mogu u maloprodajnim objektima kupiti prave špilove i započeti svoje epsko putovanje do statusa šampiona Skylands-a.

U čast današnjeg početka prodaje širom sveta igrači mogu da se oprobaju u bitci protiv najvećeg neprijatelja Skyland-a, Kaos-a u novom Kaos Island kraljevstvu. Prisutna je dodatna opcija za entuzijaste da bruse svoje veštine i da redovno budu na vrhu zadatka tako što će slati svojim prijateljima sa liste unutar igre redovne izazove. Igrači mogu jednostavno skinuti igru sa mobile App Store-a i odmah krenuti u avanturu da postanu najjači Battlecaster-i. Za pojačavanje špilova i otključavanje dodatnih borbenih opcija, igrači mogu da kupe dodatne booster pack-ove i battle pack-ove u maloprodajnim objektima kao i njihove digitalne verzije. Specijalni špilovi Skylanders Battlecast karata donose nov način igranja u kom igrači mogu da skeniraju karte pomoću svojih mobilnih uređaja i da posmatraju kako karte oživljavaju u augmented reality režimu. Sve se karte mogu dodati u spell book u igri. Što više karata to više opcija da se napravi ultimativni špil za bitku.skylandersbattlecast

“U svakom momentu se trudimo da fanovima pružimo najrazličitije načine da istraže ovaj svet i Skylanders Battlecast je naš najnoviji proizvod” – saopštava Džoš Taub, glavni podpredsednik ogranka za proizvodni menadžment kompanije Activision Publishing. “Naša mobilna kartična igra nudi igračima ne samo kolekcionarski pristup nego i augmented reality iskustvo, međusobnu borbu igrača i uzbudljivu kampanju za jednog igrača.”

Activison je sastavio tim stručnjaka iz oblasti dizajna video igara, kartičnih igara, profesionalnih igrača kartičnih igara i vrhunskih grafičkih umetnika da bi razvio Skylanders Battlecast. Za razliku od tradicionalnih kolekcionarskih igara sa kartama i borbenih igara na mobilnim platformama, Skylanders Battlecast nudi fanovima vrhunsko i u potpunosti 3D renderovano grafičko iskustvo koje je neverovatno zabavno i strateški zahtevno. Igrači mogu skupiti do 300 likova, čarolija, opreme i relikvija u svojim normalnim i foil-ovanim formama i boriti se u više od 60 misija preko 8 elementalnih ostrva. Što više izazova igrači kompletiraju tokom svake misije čekaju ih bolje i brojnije nagrade.

Skylanders Battlecast će biti dostupan na App Store-u, Google Play-u i na Amazon Appstore-u.