Došao je i taj dan, HotS je konačno napustio svoj dugoročan test period i zvanično je pušten u etar, dostupan svima koji su željni casual MOBA akcije. Blizzard ne bi bio Blizzard da ne troši svoj “teško” zarađen novac na pompezne promocije svojih igara. U čast izlaska igre organizovan je veliki release dogadjaj održan u London-u sa prenosom uživo širom sveta. Zadnjih nedelju/dve je takođe bio organizovan prvi veći online turnir u igri u službi njene promocije.

Što se same igre tiče bitno je reći da ako ste igrali betu sav vaš napredak je sačuvan, Blizzard je odlučio da ne bude takozvanog wipe-a, odnosno brisanja svega. Da bi novim igračima pomogli sa napredkom aktiviran je launch bonus koji dodaje 25% više iskustva posle svakog meča. Ako jedno vreme niste igrali HotS dočekaće vas 2 nove mape (Sky Temple i Tomb of The Spider Queen) par novih heroja uključujući Johanna-u iz Diablo 3 koja je dodata na dan izlaska. Blizzard je pored kostima, koji se kupuju za pravi novac, ubacio mogućnost bojenja heroja, a boje se mogu otključati i redovnim igranjem, tako da će čak i free igrači moći donekle da se izdvajaju u mečevima.

heroes-17Broj igrača HotS-a je sve veći tako da je u svako doba dana i noći lako naći ljude za akciju, većih problema sa igrom više nema, Blizzard je ispolirao većinu problema, što i nije čudo sa obzirom koliko dugo je trajao beta period. Igra ostaje odličan izbor za svakoga ko je željan malo lakše MOBA igre, akcija je mnogo brža, sretaćete mnogo manje uobraženih elitista stoga je šansa za nerviranje manja, a za zabavu veća.

HotSPošto više nije potrebno loviti ključeve u raznim nagradnim igrama ili ih čak kupovati (da bilo je ljudi koji su plaćali ključeve za igru u beti) preporučujem svima da skinu i probaju igru besplatno, nikada se ne zna možda postanete MOBA fan preko noći.