Često viđamo razne marketinške kampanje vezane za filmove, isključivo mašta producenata i ljudi vezanih za PR ograničava šta će smisliti sledeće u promociji svog filma. Ekipa koja stoji iza filma Furious 7 (Fast & Furious serijal) je imala drugačiju ideju, te je “napravila” igru zapakovanu u Forza Horizon 2 naslovu koji je izašao krajem prošle godine za Xbox One platformu.

Forza Horizon Presents Fast & Furious nije ništa drugo nego malo veći Forza Horizon 2 demo koji je obmotan tematikom novog Fast & Furious filma. Početak same igre je jednostavna prerada uvoda FH2 sa jednom malom izmenom, ne stižete na Horizon festival već u Nicu da napravite kolekciju od deset automobila, koja se pojavljuju u Furious 7 filmu. Za razliku od nekada iritantnog glasa u FH2 igri koji vas navodi i objašnjava šta treba da radite, gde da idete, u ovoj igri će taj posao obavljati Ludacris sa jasnom namerom da vas što više približi i uvuče u tematiku samog filma.

Mehanika igre je srž samog FH2 naslova, fizika vozila, način upravljanja kao i druge stvari. Pre svake trke ćete moći kroz razna podešavanja namestiti težinu kako vama odgovara, isključiti ili uključiti pomagala ili načiniti vaše rivale glupljim. Pored toga, bitna razlika u odnosu na FH2 je ta što automobile koje koristite u igri nećete moći modifikovati, poboljšavati, farbati ili menjati na bilo koji način. Cela poenta je održati verodostojnost vozila onakvih kakvi su u filmu. Upravo zbog toga pored tih malih promena je ubačen i Nitro, jedan od zaštitnih znakova svih Fast & Furious filmova.

Gameplay i trke u kojima učestvujete su mešavina aktivnosti iz FH2 kao i mape koja predstavlja početnu destinaciju FH2 igre, dakle samo priobalski grad Nicu. Upravo zbog toga nam se čini da je razvojni tim uzeo jednostavno previše materijala iz već postojeće igre bez ikakve želje da nešto promeni ili rebranduje. Tako ćete se susretati sa Speed Cams koje na sebi imaju isključivo oznaku Forza Horizon 2, table koje možete “skupljati” zbog bonusa su takođe obeležene na isti način.

Pored svih, ako možemo nazvati, mana i jasnog recikliranja već postojećeg materijala, ovo je ipak najbolje predstavljanje Fast & Furious franšize u igrama do sada. F&F Horizon 2 jednostavno odlično odrađuje posao prologa filmu, i dopušta vam da vozite famozne automobile iz Fast & Furious serijala. Naravno tu je nezaobilazni Charger kao i Toyota Supra koja je inače jedna od prvih automobila koji ćete imati prilike isprobati u igri.

Forza Horizon 2 Presents Fast & Furious (Xbox One)
  • 8/10
    EmuGlx Score - 8/10
8/10

Finalni utisci:

Forza Horizon Presents Fast & Furious je baš ono, prezentovanje novog filma iz pomenutog serijala i upravo zbog toga u danima najveće promocije, igra je besplatna. Iako traje samo par sati, ovo je odlična priprema za film koji jednostavno morate odgledati ukoliko ste ljubitelj akcije i automobila. Ukoliko posedujete Xbox One trk na Xbox Store i zgrabite vašu igru pre 10. Aprila od kada će koštati 19.99 dolara.