Namera nam je da gamere vratimo u detinjstvo, a neke mlađe i potencijalne buduće gamere upoznamo sa igrama i konzolama koje su obeležile prošlost naše scene i industrije. Šetnja kroz istoriju gaminga podrazumeva osvrt na vreme od nastanka prvih konzola kao i handheld uređaja do igračkih sistema današnjice. Posebnu draž te vremenske šetnje čini će i mogućnost igranja na retro sistemima koji će biti dostupni posetiocima. Na svojevrsnoj retro gaming izložbi svi posetioci će moći da vide i evoluciju nekih igara od njihovog samog početka pa do najnovijih naslova. Biće intetesantno videti i igrati neke od prvih delova danas već legendarnih igara (Zelda, Mario, PES, FIFA, NBA, Mortal Kombat, Street Fighter, Castlevania i mnoge druge). Naravno posetiocima će biti dostupni i novi nastavci tih igara na konzolama i gaming sistemima današnjice. Sve ovo i još puno iznenađenja očekuje sve koji posete ovaj novi gaming festival.

Posetioci sa takmičarskim duhom, moći će da se oprobaju u takmičenjima na PlayStation 4 konzoli u igrama Mortal Kombat X i PES 2016. Takmičenje u Mortal Kombat X biće održano u subotu 1. Jula, a u PES 2016 u nedelju 2. Jula. Za prijave i dodatne informacije mozete poslati mail na: mail.vgame@gmail.com

Na festivalu će biti i dosta muzejskog izlaganja. Od kaseta, ketridža i figurica pa sve do umetničkih crteža i kolekcionarskih primeraka vezanih za gaming kulturu. Dođite da se družimo i igramo!
Festival ce biti održan od 24. Juna do 03. Jula. svakog dana od 10h do 22h. u klubu Sioux (Skadarska 40a). Za više detalja posetite FB stranicu eventa!

VGAME (1)