“Ne sudite o knjizi po koricama”, stara dobra izreka koju bi uvek trebali primeniti u našim životima a gle čuda izgleda da je to primenljivo i kod serija! Takav je baš slučaj sa DC-ovom serijom Titans. Kada su se pojavile prve fotografije sa seta kao i prvi trailer, reakcije fanova bile su veoma negativne jer je sve izgledalo tako kliše i tako amaterski odrađeno. Ipak kada je na Netflixu izašla prva epizoda svi su bili oduševljeni i prihvatili su ovu seriju.

Titansi su mala grupa superheroja iz stripova čiji je lider Robin kojeg glumi Brenton Thwaites, a tu su još Anna Diop kao Starfire, Teagan Croft u ulozi Raven i Ryan Potter kao Beast Boy. Radnja serije se bazira na Dicku Graysonu koji okuplja tim superheroja da spase devojku Rachel Roth ili ti Raven. A uz njihovu avanturu dolazi do komplikacija i tako, jedna jednostavna ali dosta zabavna priča. Ovde već dolazimo do prve mane a to je da se serija previše fokusira na Robina. Ja shvatam da je on lider u timu ali bukvalno glavni fokus je na Robinu i svi ostali likovi se na momente osećaju zbačeno. Ipak moram napomenuti da Brenton Thwaites radi odličan posao kao Robin i ja se nadam da bi mogao glumiti Robina u nekoj od sledecih DC filmskih adaptacija. Takodje ovu seriju su dosta tražili fanovi Teen Titansa, crtanog sa početka 2000tih koji je kao što mu ime kaže bio namjenjen tinejdžerima. Ovde su svi likovi dosta mladi ali ova serija ima teški R Rating i dosta je mračna, krvava što će starijim masama dobro leći. Odnos Robina i Starfire je korektno odradjen i sama Starfire me je dosta iznenadila. Nakon set photosa i ja sam poludeo ali sada povlačim sve te reci!. Od ostalih likova Beast Boy, Raven, Jason Todd svi su odradili svoj posao dobro.

 

Prva sezona ima 11 epizoda i ja u apsolutno svim epizodama nisam osetio usporenost, serija vas doslovno drži zakucanim za ekrane. Mana bi možda bio samo kraj… [MOGUĆ SPOILER?] uplitanje Batmana u sve ovo kao i cela 11 epizoda koja je zasnovana na tome. Mislim da su trebali da ga sačuvaju za drugu sezonu koja je inače već najavljena.

I to bi bilo to, kada je serija izašla bojao sam se da ću u ovom članku imati priliku da je ispljujem ali kraju, skroz neočekivano, ostavila je pozitivan utisak na mene, iznenadila me sa svojim kvalitetom i jedva čekam da vidim će druga sezona doneti. Za nove reviewe TV serija nastavite da pratite EmuGlx Filmovi / TV sekciju.

DC Titans Sezona 1
8/10

Finalni utisci

Ne treba suditi o seriji na osnovu fotografija sa seta! Ovo je na kraju ispala jedna iznenadjujuće dobra debi sezona, jedva čekamo da vidimo nastavak. Sve preporuke fanovima DC univerzuma!