Posle par dana velike nedoumice oko novog plana poslovanja Xbox-a, šef ove Microsoft-ove divizije Phil Spencer je u potvrdio da će u narednom periodu Xbox pokušati da agresivno proširi svoju popularnost i uticaj portovanjem svojih igara na druge konzolne platforme. Za početak će biti portovane četiri igre koje nije hteo da imenuje, ali je spomenuo da su to dva starija live service naslova (verovatno Sea of Thieves i Grounded) kao i dve starije manje igre koje nisu bile pravljene da budu velike konzolne ekskluzive (verovatno Hi-Fi Rush i Pentiment).

U kasnijem intervjuu sa medijima, Phil Spencer nije hteo da da jasan odgovor o mogućim portovima igara Starfield i Indiana Jones (“nikad ne reci nikad”), što verovatno znači da će svaka buduća Xbox igra biti razmatrana za portovanje na popularnu PlayStation 5 konzolu.

Svo vođstvo Xbox divizije je čvrtsto obećalo da će nastaviti da rade sve moguće da učine Xbox ekosistem privlačnijim i uspešnijim, i da će se vlasnici kućnih konzola u narednim godinama moći da se počaste sa novim hardverskim rešenjima vezanih i za ovu i sledeću generaciju konzola. Već ove godine se očekuje dolazak potpuno digitalne Xbox Series X konzole i unapređenog gamepad-a, a za sledeću generaciju planiraju drastično jači skok u performansama nego što je to Xbox platforma ikada dobila.

Tačna potvrda za ove četiri portovane Xbox igre će stići u javnost kada sami timovi odluče da je došlo vreme za početak javne promocije.