PC igrači nikada neće oprostiti Rockstar-u što jedna od najpopularnijih open world igara svih vremena Red Dead Redemption nikada nije stigla na njihovu modularnu platformu, gde se performanse igara mogu lako unaprediti dodavanjem moćnijeg hardvera. Dok se rad na ranim verzijama Xbox 360 i PS3 emulatora na PC-u lagano zahuktava, Microsoft je uspeo da sebi ugrabi priliku da igračima ponude najbolju verziju ovog starog open world megahita, svega par meseci pre dolaska dugo očekivanog nastavka.

Xbox One emulacija starih Xbox 360 igara je poprimila značajnu pažnju javnosti kada su počela da izlazi podrška za emulaciju igara na napredni način – umesti 1:1 emulacije, Microsoft je eksperimentisao sa presretanjem podataka koje CPU šalje GPU-u, i menjao ih, dajući šansu novijem hardveru u Xbox One konzoli da se izbori sa većim rezolucijama, boljem framerate-u i drugim poboljšanjima. Ova poboljšana su naravno još dramatičnija na novoj (i i dalje veoma skupoj) Xbox One X konzoli koja Red Red Redemption može da renderuje u kristalno čistoj 4K rezoluciji!

Više od 7 puta veća rezolucija od originala daje igračima šansu da vide staru igru u totalno novom svetlu, sa mnogo čistijim objektima, teksturama i mogućnošču da vide i veoma udaljene objekte bez ikakvog zamućenja ili pikselizacije. Naravno, korisnici 1080p televizora će umesto 4K rezolucije dobiti mnogo kvalitetniji prikaz slike zbog efekta supersampling-a (realtime smanjenja slike iz 4K u 1080p prikaz, što dodatno poboljšava izgled slike na starim ekranima).