Najnoviji beta verzija softverske zakrpe za OS Xbox One konzole će sa sobom doneti par zanimljivih poboljšanja – nativnu podršku za 1440p monitore, poboljšani Edge browser sa prilagođenim kontrolama za gamepad, bolju podršku za menadžment turnira, kao i varijaciju na PlayStation-ov odlični servis Remote Play/Share Play za deljenje stream-a gameplay-a do druge konzole ili PC-a. Xbox One igrači će tokom video streamovanja igre preko Microsoftove plaforme Mixer.com moći da virtuelno “daju” svoje kontrole nekom od gledalaca na PC-u. Taj igrač koji “preuzme” kontrole na svom PC-u (što može biti i lokalni PC u kući igrača gde je i smešten njihov Xbox One) će onda kontrolisati igru preko gamepada, a udaljeni Xbox One će renderovati igru i slati video signal što brže moguće.

Ako ova tehnologija bude radila jednako brzo kao PS4-ov Remote Play (deljenje video stream-a igre na PC/Vita/mobilnu aplikaciju povezanu na identični PSN nalog) i Share Play (deljenje video streama igre do druge PS4 konzole sa ne-identičnim PSN nalogom), onda će Xbox One igrači itekako dobiti odličan dodatak koji će im omogućiti da dostupe svojim igrama na većem broju hardvera u svojoj kući.

Za sada nije poznato da li će “serverski” Xbox One trebati da ima Xbox Live Gold pretplatu da bi deljenje bilo moguće, kao i da li će Microsoft omogućiti da se gameplay kontrola da drugim Xbox One korisnicima (za sad je samo PC gledaoci Mixer streama koji imaju Xbox 360/One gamepad mogu preuzeti kontrolu).