Svega četiri godine posle kupovine nezavisnog izdavača Zenimax, Xbox se odlučio da odradi još jednu u nizu seča timova koji rade na pravljenju zabavnog softvera. Timovi koji su zahvaćeni u ovoj rundi otkaza su:

  • Alpha Dog Games – Mali tim koji je radio na dopadljivoj mobilnoj igri Mighty Doom. Serveri za rad ove igre će biti ugašeni 7. avgusta.
  • Roundhouse Studios – Studio za ispomoć, koji će delom biti spojen sa timom iz ZeniMax Online Studios koji održavaju MMO naslov Elder Scrolls Online.
  • Arkane Austin – Studio koji je posle veoma solidne immersive-sim igre Prey izdao prošlogodišnji mega-anti-hit Redfall. Igra će ostati upotrebljiva za coop igranje, ali obećani DLC paketi neće biti napravljeni. (Francuski deo tima iz Arkane Lyon-a i dalje neosmetano radi na nedavno najavljenoj igri Marvel’s Blade)
  • Tango Gameworks – Japanskim horor majstori The Evil Within i Ghostwire Tokyo franšiza nisu uspeli da se spase čak ni izbacivanjem prošlogodišnjeg hita Hi-Fi Rush koji je čak dobio par nominacija i jednu nagradu na prošloj The Game Awards 2023 ceremoniji.

Vođa internih Xbox timova Matt Booty je opravdao ovaj težak potez željom da se ovaj sada ogromni izdavač posveti velikim blockbuster naslovima i franšizama koje su dobile veliku pažnju u prethodnim decenijama.