Prvi PlayStation je bio konzola puna odličnih trkačkih igara koje su pokrile sve žanove, od simulacija do zabavnih arkada, borilačkih igara sa automobilima i futurističkih ostvarenja sa lebdećim i prebrzim bolidima. Među svima njima se izvojila i spin-off franšiza Need for Speed-a pod imenom V-Rally koja je sa dve igre okupila ogroman broj fanova, čak uspevajući da bude najprodavanija igra u Velikoj Britaniji tokom perioda od tri meseca! Treći deo ove franšize je izašao davne 2002. godine na PS2 konzoli (sa portovima na PC, Gamecube i Xbox sistemima godinu dana kasnije) od kada joj se izgubio svaki trag. Na svu sreću, posle 15 godina čekanju je iznenada došao kraj.

Novi V-Rally 4 će nam već tokom ove godine doći uz pomoć izavača BigBen Interactive i popularnog studija za razvoj racing igara Kylotonn Games koji su u proteklih par godina dosta unapredili svoje znanje izdavanjem igara u franšizama WRCTT Isle of Man. Pored 50 automobila koji će moći da se nadograđuju, igra će imati sledeće i sekcije:

  • Reli – Vožnje na mnogim teškim stazama sveta, sa sve uticajem ekstremnih vremenskih uslova kao što su kiša, sneg i led.
  • Extreme-Khana – Drifting izazovi u koji ne opraštaju greške.
  • V-Rally Cross – Brze trke protiv 7 agresivnih protivnika.
  • Buggy – Trke sa izdržljjivim buggy vozilima, koja mogu preživeti i najluđa prirodna okruženja.
  • Hillclimb – Budite najbrži u trci ka vrhu brda u najjačim reli autima danšnjice.

V-Rally 4 stiže u prodaju ove godine na PC, PS4, Xbox One i Nintendo Switch sistemima.