Studio Bend je do sada imao dosta popularnih igara, ali nisu napravili nijednu igru za kućni hardver još od dana vremešnih PS1 i PS2 konzola (gde su izbacili čak četiri Syphon Filter igre!). Posle nekoliko godina rada na svom prvom PS4 projektu, Sony je predstavio njihovu igru Days Gone na E3 2016 konferenciji, ali po svemu sudeći moraćemo ipak da sačekamo još godinu dana da bi smo zaigrali ovu veoma ambicioznu open world igru. Sony je upravo potvrdio javnosti da će igra stići u prodaju tek tokom 2019. godine, što znači da ćemo za dva meseca imati priliku da je po treći put vidimo na E3 sajmu. Iako ova igra nikada nije oficijelno najavljena da će stići ove godine, bilo je par naznaka o ranijem periodu izlaska. Ta nada je sada ugašena.

Days Gone je prelepo realizovana open world igra smeštena samo dve godine posle apokaliptičnog događaja u kojem je čovečanstvo dovedeno na ivicu istrebljenja posle pojavljivanja svojevrsnog zombi virusa koji ne ubija ljude, već ih pretvara u bezumne zveri. Za razliku od mnogih sličnih gaming ostvarenja, “freakeri” u ovoj igri se drže u velikim grupama koje su non stop u potrazi za hranom i vodom, činivši ih mnogo opasnijim od tradicionalnih zombija. Glavni igrač igre je bajker i bivši lovac na glave Deacon St. John (Sam Witwer) koji pokušava da nađe svoj mir tražeći posao daleko od bezbednih zona. Ogromna prostranstva igre su prepuna opasnosti, freakeri će se drukčije ponašati tokom izmena vremena i godišnjih doba, igrač će morati da pazi i na zombije i protivničke bande, a veliki fokus će biti stavljen i na održavanje stanja vašeg motora.

Days Gone će sledeće godine biti dostupan ekskluzivno samo na PlayStation 4 konzoli. U nastavku možete pogledati originalni trejler, kao i dva načina prelaska jedne iste misije.