Ma šta mislili od velikim i zlim korporacijama, moramo se složiti oko jedne tačke: EA Sports zna da održi franšizu u životu i konstantno muze pare iz nje. Pred nama je EA Sports WRC, spiritualni naslednik legendarnog DIRT serijala, najbolje (a realno i jedine) reli franšize. KT Racing, francuski studio koji je naširoko smatran majstorima svog zanata, već sedam godina je suvereno vladao WRC licencom. Ali vremena se menjaju, pa i licence menjaju vlasnike. Za WRC je došlo vreme da sreću nađe u EA-ovoj fabrici čokolada, a ulogu Willy Wonke imaće Codemasters, razvojni tim legendarnog pedigrea u pravljenju motorsport igara. Najpoznatija franšiza u njihovoj perjanici je upravo Colin McRae Rally, igre koje su predak DIRT-a pre nego što su odbacili Colinovo ime. Sa takvim iskustvom i reputacijom u pravljenju reli igara, ovogodišnji WRC sigurno ne može biti promašaj, zar ne?

EA Sports WRC predstavlja novi početak serijala, i to se ne ogleda samo u promeni tima koji je ovu igru radio. Naizgled bez preterano puno promena, ispod proverbijalne haube ove igre nalazi se potpuno novi endžin. Umesto dosadašnjeg EGO 1, njihovog originalnog endžina koji je razvijen specifično za trkačke igre, a koji je udisao život dosadašnjim ostvarenjima kao što su DIRT serijal, WRC je rađen na Unreal 4 platformi, i rezultati su klimavi. Naime razlog prelaska je želja da se isporuči igračko iskustvo dostojno pravog relija, sa trkačkim stazama koje dosežu čak do 30 kilometara. Ali samom promenom, došlo je do ispoljavanja drugih problema grafičke prirode.

 

Odmah pošto sam pokrenuo igru, primetio sam probleme sa gubljenjem frejmova dok sam stajao na semaforu pre startovanja trke, i na moje neprijatno iznenađenje, padovi frejmova nisu u potpunosti nestali ni nakon što je trka počela. Problemu je dodatno doprinosilo povremeno cepanje slike na ekranu, koje bi trajalo bukvalno nekoliko frejmova, ali dovoljno da poprilično pokvari užitak u igri. Za vreme igranja WRC-a nisam mogao da primetim nikakav šablon po kome se ovi padovi manifestuju, osim što je ova pojava možda umanjena na snežnim stazama. Uveren sam da će razvojni tim izaći sa zakrpom koja će da reši većinu, ako ne i sve grafičke probleme od kojih igra pati u nekom momentu, ali meni je neprihvatljivo da igra izađe u ovakvom stanju, posebno što pad frejmova u pogrešnom momentu može značiti kraj trke. Drugim rečima, od trke dugačke 50 kilometara nema mnogo koristi ako ću se na 49. kilometru zakucati u drvo zbog seckanja frejmova koje me je uhvatilo u krivini. Verzija koju sam ja dobio za ovu recenziju je za PlayStation 5 i slobodno mogu reći da ovako loše performanse ne pamtim još od Star Wars Jedi: Survivora.

Ovako loše ponašanje igre na konzolama nove generacije bi bilo donekle i razumljivo da je igra neko grafičko čudo, ali to na žalost nije slučaj. EA Sports WRC ima krajnje prosečnu grafiku koja je na nivou koji bismo mogli očekivati, ali neće učiniti da igra ostane zapamćena po njoj. Detalji na automobilima, spolja kao i u kokpitu, su adekvatni, sa sitnicama kao što je sjaj na alkantara sedištima, koje dodaju na realnosti. Izgled staze mi se znatno manje sviđa. Primetio sam da boje u igri ponekad izgledaju isprano a to je posebno slučaj u noćnim vožnjama. Teksture kamenja i drveća bi takođe mogle biti bogatije. Takođe, iako se vožnja odvija dinamično i pri velikim brzinama, nisam primetio mnogo dinamike oko samih staza. Grupe posmatrača, koje ćete povremeno viđati pored staze izgledaju beživotno i jako neuverljivo. Reporteri koji će vaše ulaske u krivine pozdravljati sa blicevima ne postoje, a ni sama publika neće iskazati ama baš nikakve reakcije na vašu vožnju dok budete prolazili. Okolina je isto tako beživotna, i na momente sam se osetio kao da se vozim na uljanoj slici mrtve prirode. Pejzaži izgledaju krajnje statično a šume po kojima ćete voziti sterilno, što sa pravim šumama, koje vrve od života, nije slučaj. Razvojni tim je mogao makar da doda na nebo neku pticu u letu, avion u daljini, ili makar neku vevericu koja bi mi pravila društvo dok pokušavam da ispuzim iz auta i siđem sa drveta posle neuspelog stinta.

Ali avaj, reli igre se igraju zbog vozačkog iskustva a ne zbog gledanja prirode, zar ne? Gledajući upravljivost automobila, EA Sports WRC se ponaša znatno drugačije u poređenju sa drugim reli igrama iz ove niše i to nije baš dobra stvar. Naime ono što sam primetio da je slučaj na svim vozilima, kako novijim, tako i vintage modelima, je nastojanje da im se zadnji trap naglo ispravlja kada uđete u proklizavanje. Imao sam jako puno situacija gde u krivini, kada želim da zabacim zadnji trap automobila kako bih brže ušao u istu, ja to prosto ne mogu da uradim. I kada bih to uspeo, zadnji kraj bi se naglo ispravio, terajući me da radim naknadne korekcije volanom zbog preoštrog skretanja.

Ova pojava me je naterala da preturam po menijima jer sam mislio da imam upaljenu neku pomoć u vidu korekcije, tražeći opciju za to da je isključim, ali gledajući po Internetu, shvatio sam da to nije slučaj. Igra je jednostavno takva. Ovaj problem je bio posebno izražen kada sam vozio po asfaltu, gde osećaj proklizavanja jednostavno nije bio prirodan. Ponekad bih mogao da proklizam pri nižim brzinama i u krivinu uđem kako sam ja želeo ali na dužim a blažim krivinama ponekad bi mi se gume prosto zalepile za asfalt i ja bih ušao u svojevrsni ,,Formula 1“ mod, što bi me totalno izbacivalo iz takta jer sam imao utisak da igram totalno drugačiju igru.

Kao što je to danas slučaj, EA Sports WRC ima pregršt modova igranja. Nakon što prvi put startujete igru, ona će vas ponuditi sa programom obuke, koji će vam u zavisnosti od vašeg prethodnog iskustva sa reli igrama, možda dobro doći, pošto je u pitanju prilično kompleksna reli simulacija. Tokom perioda od dvanaest lekcija, koje ćete prelaziti u različitim vremenskim uslovima i po drugačijim podlogama, igra će vas adekvatno spremiti za vožnju u karijernom modu, ali ono za šta vas neće spremiti je za snalaženje po katastrofalno kompleksnim menijima i opcijama.

Karijerni mod vam nudi kompletno iskustvo simulacije menadžmenta reli tima, koji ide u toliko ,,sitna crevca“ da vam čak daje kontrolu nad rotacijom vaših auto tehničara. Sama činjenica da vam igra daje na raspolaganje odlučivanje o tome koliko će vaši majstori raditi i biti umorni tokom jednog takmičenja, pored mnogo drugih detalja, deluje impresivno koliko i umarajuće. Ovo je bez svake sumnje mod za pasionirane ljubitelje ovog sporta, pošto će im omogućiti mogućnost kontrole svakog aspekta vašeg tima, sponzora i auta. Primera radi, možda ste tokom perioda treninga oštetili vešanje. Igra će vam ponuditi ne samo jedan, nego nekoliko različitih načina kako ćete rešiti taj problem. Moći ćete da zamenite deo sa kompletno novim, popravite deo ili ga brzinski remontujete. Prvi način je skup, dok će vam popravka uzeti najviše vremena i radno je najintenzivnija. Remont dela će vam potencijalno doneti nove probleme pošto se auto neće ponašati kao pre havarije, jer ipak samo krpite deo. Naravno, možete i ući u trku sa autom takvim kakav jeste, što će itekako uticati na vozačke performanse.

Ukoliko želite da odmorite glavu od beskonačnog lutanja menijima, tu je Championship mod, koji vam nudi neki od već postavljenih timova i vozača, bez ikakvih promena. Možete startovati u jednoj od tri ponuđene lige: Junior WRC, WRC 2 i WRC. Moram priznati da sam uživao u voženju novih Tojota WRC hibrida, a posebno zvuku koji prave. Kada smo kod inovacija, igram vam nudi prilično široku lepezu opcija za prilagođavanje raznih vozila, čak i dizajniranje vašeg auta od početka. Nisam proveo previše vremena u ovom meniju, pošto bi mi svaki auto ispao ili nalik na igračku ili na nesvetu amalgamaciju lowrider-a iz Grand Thef Auto San Andreas-a i Thorton Colby-ja iz Cyberpunk 2077.

EA Sports WRC (2023) PlayStation 5
  • 6/10
    EmuGlx Score: - 6/10
6/10

Finalni utisci:

EA Sports WRC je početak nove ere za WRC franšizu pod pokroviteljstvom EA Sportsa u garaži Codemasters tima, što mu najavljuje svetlu budućnost. Na žalost, njegova sadašnjost je neupeglana i aljkavo odrađena, kao efekti snega i kišnih kapi na šoferšajbni kokpita u igri. Dodatak ekstra dugačkih staza, velikog broja automobila i mogućnost igranja u menadžment modu kao i skaliranje komplikacija i podešavanja na prostiji nivo po želji su plus, ali tehnički problemi kao i grafika koja izgleda zastarelo kvare sveopšti utisak. Moja preporuka je da sačekate sa kupovinom igre dok ne bude na nekom popustu, što će takođe dati razvojnom timu i priliku da urede tehničke nedostatke.