TV verzija jedne od najpopularnijih igara sa modernih konzola The Last of Us je upravo stigla na ekrane HBO TV kanala i streaming servisa HBO Max, našavši veliki uspeh i kod igrača koji su primetili da je proces adaptacije bio veoma veran i dosledan događajima iz igre i kod potpunih novijalija koji su se prvi put susreli sa surovim apokaliptičnim svetom ove igre iz PlayStation-ovog studija Naughty Dog.

Mnoge holivudske adaptacije video igara su do sada uvek težile da dramatično izmene tok radnje i likove iz video igara, pokušavajući da gledaocima dočaraju mnogo akcionije elemente koji su potpuno izmišljeni od strane režisera, scenarista ili vođstva studija koji su odgovorni za budžet ovih skupih filmskih i TV projekata. Na svu sreću, The Last of Us je adaptiran od strane kreatora serije Craig Mazin-a (Chernobyl) i direktore TLOU igre Neil Druckman-a da bude veoma verna originalnom materijalu. Mnoge bitne scene igre su prenešene 1:1 na TV ekran, a iako su mnogi delovi priče doživeli značajna proširenja i izmene, sve te promene su urađene smisleno da bi ubrzale ranju i preskočile delove igre koji se ne bi dobro pokazali na ekranu. Finalni rezultat je veoma dobro balansirana serija koja nas upoznaje sa glumačkom postavom koju predvode Pedro Pascal i Bella Ramsey, opisuje postavku post-apokaliptičnog sveta, i daje nam jasan zadatak koji će naši heroji pratiti.

The Last of Us TV serija neće biti jedini projekat iz ove franšize koji će izaći ove godine. Odličan remaster prve igre je potvrđen za dolazak na PC platformu već 3. marta (dve nedelje pre finala prve sezone TV serije), a tokom godine će Naughty Dog obasjati više svetla na svoj ambiciozni The Last of Us multiplayer projekat kojeg su najavili prošlog leta.

Posle eksplozivne TV premijere koja nas je upoznala sa našim glavnim likovima koje ćemo na TV ekranima pratiti sve do sredine marta kada je zakazano finale prve sezone, HBO je objavio i trejler koji najavljuje nove epizole koji će na našim prostorima stizati svakog ponedeljka.