Odmah posle premijere dugo čekane TV adaptacije popularne PlayStation franšize The Last of Us na TV kanalu i streaming servisu HBO smo dobili izveštaje o iznenađujuće velikoj gledanosti, koja je uspela čak da nadmaši velike brojke prošlogodišnje Game of Thrones spin off serije House of the Dragon. Sada kada je Warner Bros imao dosta vremena da prebroji gledaoce u svim svojim teritorijama gde prikazuje HBO kanal i streaming servis Max, došli su do finalnih brojki koje prosto obaraju sa nogu.

The Last of Us seriju je samo u Americi prosečno gledalo neverovatnih 32 miliona gledalaca, a u Evropi i Latinskoj Americi je ovo bila ubedljivo najgledanija serija koju je HBO ikada napravio.  Do kraja 2022. godine, sve video igre iz TLOU franšize su se prodale u 37 miliona kopija.

Posle velikog uspeha adaptacije prve igre, glavni producenti i pisci serije Craig Maizin i Neil Druckman su potvrdili da će drugi deo igre takođe biti verno adaptiran. Ali umesto da smeste celu radnju igre u jednu sezonu serije, ovaj veliki projekat će ipak biti morati biti podeljen na dve sezone. Tačan datum početka snimanja nove sezone za sada nije potvrđen.