CD Projekt Red je fanovima Witcher franšize najzad dao jasne detalje o novinama koje će se naći u novom reizdanju hit igre The Witcher 3: Wild Hunt ovog decembra. Ovaj dugo čekani remaster će u sebi imati zaista širok spektar poboljšanja koje dotiču maltene svaki element igre, a kao što se i moglo očekivati od ovog Poljskog giganta, nova verzija igre će biti besplatna svim ranijim vlasnicima na PC-u i kućnim konzolama.

Centralna novina su naravno vizuelne izmene. Remaster će podržavati dva raytracing sistema za rendering slike – ambijentalne senke i globalna iluminacija (ceo sistem osvetljenja, oključujući i “odbijanje” svetla od razne površine radi sekundarnog osvetljenja zona sveta koje nisu direktno osvetljenje), a tu je naravno i podrška za FSR 2 i DLSS pametan upscaling slike iz nižih u više rezolucije. Grafike je unapređena boljim teksturama, boljom geometrijom mnogih modela, modelima vegetacije, detaljniji prikaz slike na velikoj udaljenosti, novi Ultra+ mod za PC igrače sa jačim grafičkim karticama, a i voda je dobila novi sistem refleksija koji će učiniti svet dosta realističnijim. Konzolni igrači će naravno dobiti dva rendering moda za igranje – 60fps performance mod i 30fps fidelity mod sa upaljenim RT efektima.

Ali nije sve u grafici. Developeri su takođe poradili na UI novinama (dinamičko sakrivanje HUD-a), pojednostavljenom gameplay-u (lakše korišćenje Sign magija), opcioni novi modovi za udaljenost kamere od Geralt-a, nov način paljenja trčanja direktno preko analogne pečurke, podrška za nekoliko veličina titlova, kao i najzad opcija da se igra pauzira tokom animacija.

Što se novog content-a tiče, njega nema puno ali će igrači ipak imati poneku novinu da pronađu u novoj verziji igre. Najveća novina je dodatak Netflix armora i mačeva, što će biti dodato preko jedinog novog Quest-a koji je napravljen ekskluzivno samo za ovo reizdanje (sa sve povratkom starih glumaca radi dosnimanja novih razgovora). Igra je pored ovoga dobila i podršku za kineski jezik, kao i ispravke mnogih starih bug-ova koji nisu bili ispravljeni u osnovnoj verziji igre. Savegame-ovi iz stare verzije igara će se automatski prebaciti na nove verzije igre, a tu je i deljenje savegame-a preko GOG platforme koja će omogućiti da se pozicije igranja lako prebacuju između svih podržanih platformi kada god to igrač poželi.

The Witcher 3: Wild Hunt — Complete Edition stiže u prodaju 14. decembra na PC-u i nextgen kućnim konzolama PlayStation 5 i Xbox Series X/S.