Prva godina Xbox One konzole je ostala zapamćena kao period u kojem je Microsoft probao da iskoristi mnoge taktike da probaju da smanje štetu koja je nastala tokom njenog pre-launch promotivnog perioda, ali pored mnogih izmena rada, cene i servisa ove konzole, u tim danima smo dobili i par igara koje su bile vredne igranja. Jedna od njih je naravno bio i Insomniac Games-ova open world akciona avantura Sunset Overdrive.

Sunset Overdrive je frenetična, komična i stripski-orijentisan akcioni shooter sa pogledom iz trećeg lica koji igrače prebacuje u zabavni futuristički svet koji je opsednut napadom zombija. Igraču je dato na korišćenje veliki spektar zabavnih oružja (što je naravno specijalitet studija Insomniac) i sistemom vema brzog parkour/skejterskog kretanja (koje su kasnije unapredili za potrebe njihove najnovije megahit igre Marvel’s Spider-Man za PS4), Sunset Overdrive predstavlja igru koja je itekako vredna igranja.

Dočekana sa toplim ali ne i hvalospevnim opisima, i uspevši da tokom godina ostvari nezapažen nivo uspeha na Xbox One konzoli, ova igra je danas ipak stigla na PC. Ona se može kupiti u digitalnoj formi po ceni od samo $20 na Windows 10 Store i Steam online radnjama, a fizičko izdanje igre je omogućeno uz pomoć rastućeg Evropskog izdavača igara THQ Nordic.