Povodom godišnjice početka rada na Star Citizen-u, developeri iz Cloud Imperium Games-a su odlučili da na najbolji način proslave nedavno drastično poboljšanja izgleda, rada i aktivnih game sistema koji se i dalje razvijaju za ovaj ambiciozni projekat.

Od 23. novembra do 1. decembra svako ko napravi besplatni nalog na oficijelnom sajtu igre će moći da promotiovno skine trenutno aktivnu verziju “Public Universe” verzije igre, tj, ogromnog multiplayer client-a u kojem je dostupno igranje u jednom zvezdanom sistemu sa mnoštvom planeta, meseca, svemirskih stanica i odrugih zanimljivih lokacija. Da bi igranje bilo lakše, svakog dana će po jedan od “proizvođača brodova” ponuditi sve svoje modele za besplatnu i neograničenu upotrebu, dajuči šansu igračima da se lično uvere u mogućnosti svih letelica – od najmanjih boraca do ogromnih letećih tvrđava.

Iako je projekat davno započet, masovna online simulacija svemirske akcije Star Citizen (i njena singleplayer varijanta Squadron 42) se lagano približavaju kraju rada. Iako finalna verzija neće stići skoro, u svom trenutnom stanju Star Citizen itekako uspeva da prikaže impresivna tehnička rešenja koja omogućavaju igračima da se lagano kreću iz svemira do površina planeta, i iz kokpita svojih brodova u FPS mod kretanja i borbe. Pomoću ovih sistema, nekada standardne radnje kao što su trgovina, borba, istraživanje i rešavanje raznoraznih misija postaju impresivnije nego ikada do sada.

Pune detalje o ovoj promociji možete pročitati ovde.